vrijdag 28 december 2018

Toen en Nu: Leo Sayer

Ik heb een driedubbel cd aangeschaft van Leo Sayer, en dacht plots: 'Hoe zou het met hem zijn?' In de jaren zeventig en tachtig van de vorige eeuw was hij regelmatig in de hitlijsten te vinden. Een nummer één hit met "Long Tall Glasses" in 1974 en een grote hit in 1977 die ik destijds ook op single had "When I Need You". In de jaren tachtig had hij hits met "More Than I Can Say" en "Orchard Road". En toen was er in 2006 ineens weer een onverwacht succes samen met Meck, een danceversie van zijn hit uit 1977 "Thunder In My Heart" toepasselijk omgedoopt naar "Thunder In My Heart Again".

Leo heeft halverwege de jaren tachtig tot in de jaren negentig talloze rechtszaken moeten voeren tegen zijn voormalige manager om de miljoenen die vanwege mismanagement verdwenen waren. Er heeft een verrekening plaatsgevonden. Ook de rechtszaak tegen platenmaatschappij Chrysalis voor de rechten van de door hemzelf geschreven en opgenomen nummers heeft hij gewonnen.

Leo is nu 70 jaar en is geboren in Engeland maar is in 2005 naar Australië geëmigreerd, sinds 2009 is hij Australisch staatsburger. Hij is in 1985 gescheiden van zijn vrouw Janice en zijn relatie met Donatella Piccinetti is in 2007 beëindigd. Hij is nog steeds actief in de muziek, zijn laatste album dateert van 2015.






Geen opmerkingen:

Een reactie posten