woensdag 30 december 2020

Crazy Ex-Girlfriend

Ik heb weer een, voor mij, nieuwe serie ontdekt op Netflix, 'Crazy Ex-Girlfriend' het is een sitcom van vier seizoenen die heeft gelopen van 2015 t/m 2019. Het is bedacht door Rachel Bloom en Aline Brosh McKenna en Rachel speelt ook de hoofdrol van Rebecca Bunch een succesvolle advocaat in New York die verhuisd naar West Covina in Californiƫ om bij de man te zijn waarmee ze in hun tienerjaren op schoolkamp een romance heeft gehad.

Vanzelfsprekend heeft die man Josh Chan (Vincent Rodriguez III) een vriendin, Valencia Perez (Gabrielle Ruiz). En dit stel, Josh en Valencia zijn voor mij alle leuke, spontane, sociale heterojongens die ik heb leren kennen in mijn al redelijk lange leven en hun steevast jaloerse, bezitterige, alom aanwezige, voor hen denkende en pratende vriendinnen. U kent ze wel, van die pruilende modepopjes die als zij geen en hij wel aandacht krijgt op feestjes met een kindvrouwstemmetje smiespelen dat ze naar huis willen. Maar de hoofdpersoon is natuurlijk de chaotische Rebecca die samen met haar zuster in het kwaad, haar collega/vriendin Paula Proctor (Donna Lynne Champlin) probeert Josh ervan te overtuigen dat zij veel leuker voor hem is, maar de schat gaat het pas heel laat, of misschien wel nooit, doorhebben. Ik ben nu aan het einde van seizoen 1, dus er staat nog een hoop te gebeuren.

Het is een, vind ik, hilarisch serie, geen controverse wordt geschuwd en er wordt ook spontaan gezongen. En nee, niet zoals in musicals, meer een persiflage erop. De teksten zijn vaak vrij expliciet, zo zag en hoorde ik gisteren het lied 'Heavy Boobs' over hoe vervelend het is om grote borsten te hebben (en die heeft Rebecca) wat op vrij aanschouwelijke wijze werd gebracht. Ook een lied wat Valencia zingt, 'Women Gotta Stick Together' dat vrouwen er voor elkaar moeten zijn, maar ondertussen in de tekst zingt ze de meest vreselijke dingen over voornamelijk het uiterlijk van andere vrouwen, is geweldig. Onderaan de blog heb ik clipjes van deze twee liedjes geplaatst.  Ook de ondersteunende rollen zijn perfect gecast en alle acteurs en actrices hebben tevens hun sporen verdiend in het theater in musicals, waardoor er naast goed geacteerd ook goed wordt gezongen. 

Ik zit voor de komende tijd weer gebeiteld voor de broodnodige humor en jolijt.


'Heavy Boobs' 
Klik hier als het clipje niet te zien is.

'Women Gotta Stick Together'
Klik hier als het clipje niet te zien is. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten