vrijdag 4 december 2020

Toen was geluk... #72

Mijn zus vroeg me enige tijd geleden: 'Wil jij die glazen jaren vijftig schaal van ma, waar ze altijd sla in maakte? Ik gebruik 'm nooit hij is voor mij te zwaar.' Of ik die schaal wilde? Is de paus katholiek? Ik had nooit meer aan die schaal gedacht, maar ik zag 'm weer zo voor me. 

Toen ik klein was was die schaal al in huis en ik vermoed dat ie inderdaad ergens in de jaren vijftig is aangeschaft. Naast sla werd er ook wel de vermaarde vanillevla met verse aardbeitjes in gemaakt, is een eenvoudig dessert, maar echt heel lekker als je de aardbeitjes er goed in laat trekken. En ook staat me bij dat de schaal wel eens is gevuld met de eigengemaakte kartoffelsalade van onze moeder.

Gisteren ben ik even op de koffie geweest bij mijn zus en heb ik de schaal meegenomen. Dus mocht u tot de felbegeerde en selecte gastenlijst behoren van intieme kaarsverlichte dinertjes te mijnen maisonnette, kan het zomaar zijn dat de meer dan zestig jaar oude glazen schaal onderdeel zal uit maken van het souper. 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten