dinsdag 22 december 2020

Gemuteerd

Moeder Natuur heeft haar laatste paardenmiddel ingezet. Om zichzelf en honderdduizenden van haar kinderen te redden is ze bezig die ene groep eigenwijze levensbedreigende kinderen te elimineren middels een virus. Helaas zijn wij dat inderdaad, maar daar hebben we het dan ook wel naar gemaakt. Moeder vindt een geducht tegenstander in ons, want we laten ons niet zomaar van de aardbodem wegvagen, maar Moeder is veel sterker, volhardender en meer vastbesloten dan we voor mogelijk houden.

Nog steeds is niet alles helemaal duidelijk over het wat en hoe van het coronavirus, de besmettingscijfers blijven stijgen, er is een vaccin die z'n werking nog moet bewijzen en bam! Moeder zorgt voor mutaties. Zowel in Groot Brittannië als in Zuid-Afrika zijn er verschillende gemuteerde varianten van het coronavirus ontdekt die nog veel besmettelijker zijn dan het oorspronkelijke. En zo hier en daar wordt er al gewag gemaakt dat één van de gemuteerde varianten ook op andere plekken in de wereld z'n kop heeft opgestoken. Ook al in Nederland.

De eerste berichten erover vind ik vrij hilarisch: 'Je wordt niet zieker, maar het gemuteerde virus verspreidt zich wel sneller'. Met andere woorden: nog steeds is het dodelijk of kun je na besmetting en ziek worden er levenslang chronische klachten aan overhouden, de kans daarop is enkel maar toegenomen vanwege de snellere besmettingskans.

Maar ja, als ik dan verneem dat er afgelopen week 1184 boetes zijn uitgedeeld voor het niet naleven van de coronaregels en er 61 (éénenzestig!) illegale feesten zijn beëindigd, alleen al in Nederland, geef ik Moeder grote kans om zegevierend uit de strijd te komen voor zichzelf en haar honderdduizenden andere kinderen. Maar de grootste waarschuwing betreffende het gemuteerde virus kwam van Hugo de Jonge, hij zei: "De mutatie van het coronavirus is geen reden tot paniek". Als een politicus dát zegt weet je dat de poep de ventilator heeft geraakt. 

Ik zou er ernstig rekening mee houden dat 19 januari waar velen zo reikhalzend naar uitkijken en menen dat dan 'alles' weer kan wel eens flink uitgesteld zou kunnen worden. Mede ook door De Feestdagen waarvan te veel mensen vinden dat de teugels dan wel wat losser kunnen en dat het virus zich even afzijdig zal houden. Tenzij u Moeder een handje wilt helpen natuurlijk, ze zal u er dankbaar voor zijn.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten