zondag 6 augustus 2023

De eerste dag

Tot onze grote verbazing stonden we 's morgens op met zon. De avond tevoren had Talitha online geregeld dat we toegang hadden tot het Kröller-Müller Museum en ook de parkeerplaats ín het park in plaats van erbuiten met het oog op de voorspelde regen. Eerst ontbijt, er staat een koffiezetapparaat, u weet wel met filters e.d.. Vroeger heb ik die ook wel gehad, maar toen de koffie doorliep dacht ik al wat een vreemde kleur, zo licht. Het was dan ook niet te drinken. Nadere inspectie bracht aan het licht dat ik het filter er niet goed had ingedaan en dat die was dubbelgeklapt. Nou ja, opnieuw koffie zetten dan maar. Na het ontbijt op weg naar Kröller-Müller.

Het was zulk heerlijk weer dat we besloten eerst te gaan wandelen door het park, we kozen voor de gele route, als vriend van Dorothy een begrijpelijke keus natuurlijk. (Inside regenboogfamilie joke, geeft niet als u die niet snapt). Het is er heerlijk wandelen je komt bijna niemand tegen en we hadden geluk, een hert stak vlak voor ons over. Verder veel vlindertjes en insectjes. Op een gegeven moment was het zo warm dat ik mijn jasje uitdeed en die over mijn tas heen meedroeg. Tot ik plots ontdekte dat mijn jas weg was, die moet ongemerkt weggegleden zijn, maar omdat ik het niet lang nadat ik mijn jas had uitgedaan zag kon dat nooit ver wezen. "Dat overkomt nooit iemand", zei ik terwijl ik terug ging lopen en inderdaad na een paar minuutjes zag ik 'm al op het pad liggen. Toen maar om m'n middel geknoopt. Kwam er gaandeweg ook achter dat naast last van mijn rug en rechterknie ik nu ook plots steken kreeg in mijn linker scheenbeen. Scheenbeen ook, daar zit helemaal niks anders dan bot. Hoe kun je daar nu....nou ja, ouderdom komt met gebreken. Net toen het begon te regenen waren we bij het museum, dus dat kwam onbedoeld heel mooi uit. 

Eerst hebben we geluncht om daarna het museum door te lopen en de mooie schilderijen van o.m. Vincent van Gogh, Claude Monet en Pablo Picasso bekeken, vervolgens de beeldentuin bezocht en daarna weer richting het bungalowtje voor weer zo'n lekker glaasje Amarguinha, ditmaal met ijsblokjes wat er in hoort, en waarvan we pas gisterochtend achter kwamen dat we die konden maken in het vriesvakje. Voor het diner hadden we gereserveerd bij restaurant De Waldhoorn in het kleine dorpskerntje van Otterlo. Dat viel zeker niet tegen, wat een leuke ambiance en voortreffelijke gerechten. Als hoofdrecht hadden we beiden Noorse zalm, erg van genoten. 

Weer 'thuis' in het bungalowtje hebben we wederom wat afleveringen van 'Stranger Things' gezien, we moeten nu aan seizoen drie beginnen. 's Avonds hoorden we piepen en bleken we enkel koud water te hebben. Na wat gerommel aan de boiler hield het piepen op en hopen we dat we morgenochtend weer warm kunnen douchen. Vingers gekruist. 

Nationaal park de Hoge Veluwe. De gele route.
Elfenbankjes.
Restaurant De Waldhoorn. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten