woensdag 16 augustus 2023

Verkeersregels

Verkeersregels, dat is duidelijk, die moeten er zijn, anders doen mensen maar wat, leer mij de mensen kennen. Hilarisch vind ik de reacties als ergens wordt gepost dat men op moet letten want er is een snelheidscontrole daar en daar. Tussen wat scheldpartijen op de wetshandhavers door is er natuurlijk altijd de dooddoener 'laat ze boeven vangen' te lezen. Ik reageer soms vrij nuchter met een 'of je houdt je gewoon aan de toegestane snelheid'. 

Toch zijn er landen waar best bijzondere verkeersregels zijn.
Op Cyprus is het ten strengste verboden om iets te eten of te drinken achter het stuur, men dient de handen namelijk te allen tijde aan het stuur te houden, zelfs het nemen van een slokje water is strafbaar.

Op zondag je auto wassen in Zwitserland is verboden. Zondag is namelijk een rustdag en dat nemen ze vrij serieus. Verder mag je ook je autodeuren niet te hard dichtslaan, onnodig geluid vinden ze dat en er staat een boete op. 

In Denemarken ben je verplicht om onder je auto te kijken voordat je wegrijdt. Het zou namelijk zomaar kunnen zijn dat er iemand onder je auto te slapen ligt. 

In Thailand mag je niet zonder shirt een auto besturen.

Wellicht wat overbodig, maar in de staat Alabama staat in de wet dat je achter het stuur geen blinddoek mag dragen.

In Japan kun je een boete krijgen als je voetgangers vies maakt wanneer je door een plas rijdt of iets van dien aard. Toeteren is er ook verboden behalve als het echt een noodgeval is. 'Een toeter is geen groeter' kan ik me nog voor de geest halen als een soort campagne hier tegen het onnodig gebruik van de claxon. 

Doe dit maar niet in Thailand. 








Geen opmerkingen:

Een reactie posten