zaterdag 5 augustus 2023

Op weg

Als de berichten kloppen wordt dit weekend het meest regenachtige van de eeuw, en raad eens wie er zijn afgereisd naar de Hoge Veluwe? Precies, Talitha en ik. Vrijdagmiddag kwam ze me ophalen om nog voor de spits in ons bungalowtje in Otterlo te arriveren. En mocht het inderdaad qua weer zo worden wat is voorspeld, dan hebben we in ieder geval gisteren nog heerlijk in het tuintje gezeten onder het genot van een glaasje Amarguinha, wat we eerder hadden gekregen van Steven en Carolien, maar we steeds niet aan toe kwamen. Het is een amandellikeur uit Portugal en gemixt met citroensap een heerlijk aperitief met een bite. 

Het bungalowtje is gelegen in de bossen en is van alle gemakken voorzien, maar wij hebben enkel spullen voor het ontbijt meegenomen, lunch en diner willen we gewoon 'ergens' gaan doen. Gisteravond hebben we gedineerd in het naastgelegen dorp Harskamp en wel bij het uiterst gezellige restaurant Restaria Favoriet op hun vernieuwde overdekte terras. Geweldig leuke bediening en heerlijk eten in vrij aanwezige porties. Ik had gekozen voor iets wat ik volgens mij ergens in de vorige eeuw voor het laatst gegeten heb, een schnitzel. Talitha koos voor kip, een halve, u weet wel met botjes en alles. We hebben genoten en hadden nog een leuk gesprek met de eigenaar, die vertelde dat het restaurant, voorheen hotel, volgend jaar honderd jaar in de familie is en dat zijn jongste dochter al interesse heeft getoond het voort te gaan zetten. Ook zijn vader werkt mee in de keuken en zijn vrouw doet het cafetariagedeelte, een bevlogen familie. Heel leuk om zijn enthousiaste verhalen te horen.

Bij terugkomst in onze tijdelijke bungalow hebben we nog twee afleveringen 'Stranger Things' gekeken, een al wat oudere serie die wij sinds enkele weken aan het bekijken zijn op Netflix. We voelen ons al helemaal thuis. We gaan zien wat de komende dagen zullen brengen. 
Interieur van ons bugalowtje.

Amarguinha.

De tuin. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten