dinsdag 22 augustus 2023

Een gek mens

"Ik ben zo'n gek mens!" het zijn vaak Libelle zomerweek vrouwen van middelbare leeftijd die je dat hoort uitroepen als ze bijvoorbeeld bij de lunch een witte wijn bestellen: "Ik neem gewoon een witte wijn, ik ben zo'n gek mens!" 

Van de week is de datum geprikt voor het bezoek aan Bertus in het Oosten van het land samen met Steven en Carolien. U weet het inmiddels, Bertus, Steven en ik zijn de drie musketiers van het ter ziele gegane platform 'Jeugdsentimenten' en het is na al die jaren es tijd dat we elkaar gaan zien. Steven heb ik al vaker ontmoet en Bertus één keer kort, maar zij hebben elkaar nog nooit in levende lijve gezien. We gaan naar Bertus omdat hij een mooie boerderij bewoont met dieren en een heel omvangrijke collectie bakelieten voorwerpen heeft, waar met name ik me erg op verheug. Ik kan er nu al naar uitkijken, terwijl het pas eind november is. 

Bertus woont in de buurt van Emmen en Steven en Carolien komen uit Brabant en ik uit het westen. Het is nogal een reis, meer dan drie uur, en ik bedacht me opeens: ik ben een gek mens, ik boek een hotelletje. Ik ben dan wel geen middelbare vrouw, maar de oplettende lezer weet naar aanleiding van de blog van gisteren dat ik ooit frequent de Libelle heb gelezen, dus dan is de gekke mensen cirkel weer rond. We hebben op zaterdag afgesproken bij Bertus, waarvan we de details over hoe laat e.d. tegen die tijd wel bespreken. Ik reis op vrijdag reeds af naar Emmen waar ik in hotel Boerland zal overnachten, gelegen in het centrum vlakbij het Wildlands Adventure Zoo. Steven en Carolien komen zaterdag en pikken me dan op om vervolgens naar Bertus te gaan. Ik slaap daarna dan nog een nachtje in het hotel.

Gisteren vertelde ik het Talitha die zei dat het Wildlands zo mooi is en zij is ook een gek mens en heeft besloten om zaterdag in de loop van de middag naar Emmen te komen en er ook een nachtje te slapen zodat we dan zondag samen naar Wildlands kunnen gaan. En voilà ik heb in mijn vakantieweekje in november naast een weekendje Brugge aan het begin nu ook een weekendje in Emmen aan het eind samen met leuke en lieve mensen. Het leven is soms net een schaal met kersen. 






Geen opmerkingen:

Een reactie posten