donderdag 3 augustus 2023

Herinnert U zich deze nog? #219

DAVID GEDDES
'RUN JOEY RUN'
1975
Tipparade

Mocht het clipje niet te zien zijn, klik hier.

Ik heb een zwak voor nummers die een soort minimusical zijn van zo'n drie, vier minuten. Er wordt een heel verhaal verteld, bij voorkeur door verschillende personages. Zoals bijvoorbeeld het van oorsprong Engelse nummer 'Sister Mary' wat wij hier kennen als 'Dokter Bernhard' gebracht door Bonnie St. Claire en Ron Brandsteder. Bonnie is ook te horen op het dramatische verhaal van Don Mercedes, 'Rocky'

Ook dit nummer uit de nazomer van 1975 vertelt het trieste relaas van Joey die door zijn vriendin Julie wordt gebeld dat haar vader in alle staten is over 'dat wat zij hebben gedaan' en met een pistool naar hem op zoek is. U moet maar luisteren over het drama wat zich dan ontvouwt. Hier in Nederland behaalde de single slechts de tipparade, maar in Amerika was het een grote hit. Daar herkende men zich ook in 1975 al in het feit dat je meteen je pistool trekt als je ergens boos over bent.

David was na het opnemen van enkele singles die niets deden maar weer naar school gegaan om rechten te gaan studeren, toen hij door producer Paul Vance werd gebeld dat hij een nummer voor hem had, 'Run Joey Run'. David vloog naar New York om het in te zingen samen met Paul's dochter Paula die de rol/stem van Julie op zich nam. Na verloop van tijd bleek de single steeds hoger te komen in de hitparade zodat David stopte met zijn studie en weer zijn rentree maakte in de showbizz. 

Na deze hit maakte David nog enkele singles en een album maar die konden zijn eerdere succes niet evenaren. Wat hij daarna heeft gedaan, geen idee, maar hij leeft nog en is 73 jaar. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten