vrijdag 11 augustus 2023

Toen was geluk... #138

Toen ik vorige week in het bruisende Otterlo een schnitzel op de kaart zag staan kon ik me niet beheersen en bestelde het. Ik kon me de tijd niet heugen dat ik voor het laatst een schnitzel gegeten had en had er plots unbedingt trek in. Het was overheerlijk. Meteen moest ik denken aan de keten van fastfood restaurants waarbij schnitzels in diverse variaties tot de standaard keuze op de menukaart stond: Wienerwald. 

Talitha had geen idee waarover ik het had, zij is dan ook aanmerkelijk jonger dan ik en ik las dat het laatste Wienerwald restaurant in Nederland in 1982 is gesloten. Niet dat ik er als kind nu frequent kwam, ik kan me eigenlijk maar één keer vaag herinneren dat we er hebben gegeten, in Rotterdam op de Lijnbaan. In Den Haag was ook een filiaal gevestigd in de Hoogstraat. Wat me er vooral van is bijgebleven is de uitbundige Oostenrijkse inrichting met veel hout, een soort Weinstube, je moest je natuurlijk in Tirol wanen. 

In Duitsland en Oostenrijk bestaan Wienerwaldrestaurants nog steeds. Maar ik zag dat het interieur is gemoderniseerd naar de huidige tijd. Wel nog steeds de gebraden kip en de schnitzels op het menu, sommige dingen moet je niet willen veranderen. 

Wienerwald op de Lijnbaan in Rotterdam. 

Een indruk van het interieur van die tijd. 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten