woensdag 9 augustus 2023

In loving memory: Morgan Stevens

Van de week zag ik een artikel over de populaire jaren tachtig serie waar ik graag naar keek, 'Fame', en ontdekte dat vorig jaar op 26 januari de acteur Morgan Stevens is overleden die de rol van leraar David Reardon speelde. Morgan speelde voornamelijk in tv-series, soms een gastrol, dan weer een terugkerende rol. Hij begon zijn carrière in 1970 en was o.m te zien in 'The Waltons', 'The Love Boat' en 'Murder, She Wrote'. Maar zijn grootste succes kwam met 'Fame' en later 'A Year In The Life'. 

In augustus 1989 is hem iets overkomen wat ik nooit heb geweten en waar ik wel van schrok. Hij werd staande gehouden in zijn auto en de dienstdoende agent vermoedde dat Morgan onder invloed van alcohol was. Omdat hij op dat moment last had van zijn stembanden en niet goed kon communiceren namen ze aan dat hij dronken was. Hij moest mee naar het bureau waar hij in elkaar is geslagen door twee agenten omdat hij zijn shirt die hij op hun verzoek uit moest doen op de grond gooide in plaats van op te vouwen en aan hen te geven. Een bloedtest wees later uit dat hij helemaal niet onder invloed van alcohol was. 

Hij kon vanwege de verwondingen lange tijd niet werken en later is er een schikking getroffen waarbij niet bekend is gemaakt om hoeveel geld het ging. In 1995 kreeg Morgan een terugkerende rol in de destijds zeer populaire serie 'Melrose Place'. In 1999 speelde hij zijn laatste rol in Walker, Texas Ranger'.

Hij is op 70 jarige leeftijd overleden aan hartfalen. 



Morgan nadat hij in elkaar geslagen was door
twee politieagenten. 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten