vrijdag 4 augustus 2023

Verrassing

Ik wist wel dat het eraan zat te komen, maar ik had de datum wanneer nou ook weer niet omcirkeld op de kalender, zodat het toch nog als een verrassing kwam: het tweede seizoen van 'Heartstopper' is sinds gisteren gereleased op Netflix. Een door de acteurs, als zichzelf, opgenomen samenvatting van het eerste seizoen gaat eraan vooraf en voilĂ , ik zat er weer helemaal in. Ook seizoen twee heeft (slechts) 8 afleveringen, en ik moet toegeven dat ik er meteen al vier gekeken heb. 

U weet dat ik geheel content ben met mijn leven als senior citizen en voor geen goud meer jong wil zijn, zeker niet in deze tijd, maar als ik me onderdompel in de levens van de kids in 'Heartstopper', ben ik daar plots niet meer zo zeker van. Meerdere malen is een diep voelend 'awhhh' van mijn lippen te horen, zeker als ik de opbloeiende liefde tussen Nick (Kit Connor) en Charlie (Joe Locke) zie, zo schattig. En omdat de serie n.a.v. een graphic novel is, zijn er heel summier en op de juiste momenten kleine tekeningetjes van hartjes of sterretjes te zien, of, en dat is zo herkenbaar van lang, lang, lang geleden, kleine bliksemschichtjes als ze heel voorzichtig elkaars hand net wel/niet aanraken. 

Het verhaal gaat om Nick en Charlie, maar hun schoolgenoten zijn net zo belangrijk. Tao (William Gao) en Elle (Yasmin Finney) zijn van kinds af aan al vrienden, maar ook bij hen ontwikkelt er wat of toch niet. En ook de karakters van de andere vrienden Isaac (Tobie Donovan), Tara (Corinna Brown), Darcy (Kizzy Edgell) en Imogen (Rhea Norwood) worden in het tweede seizoen wat meer uitgediept. 

Natuurlijk gaat niet alles over rozen, er zijn naast de begripvolle en elkaar ondersteunende vriendengroep ook de bullies als Ben (Sebastian Croft) en Harry (Cormac Hyde-Corrin), maar wat de boventoon voert in deze serie is dat iedereen er mag zijn. Dat is voor jonge mensen in deze tijd voor wie het nog niet helemaal duidelijk is wat of wie ze zijn heel belangrijk om mee te krijgen. 

Dat het echte leven niet lijkt op de wereld van tv-series en films ondervond Kit, de acteur die Nick speelt. Hij heeft nooit willen ingaan op speculaties over zijn seksualiteit, maar vanwege enorme druk van buitenaf is hij naar buiten gekomen als biseksueel. Hij voelde zich gedwongen en bekritiseerde de zogenaamde 'fans': "Forcing an 18 year old to out himself, totally missing the point of the series". Gelukkig kreeg hij ook veel bijval van collega's en fans die de boodschap van de serie wel begrijpen. 

Nog vier afleveringen te gaan voor mij, en ik vermoed dat ik die heel snel bekeken zal hebben. 'Heartstopper' een regelrechte aanrader!




Charlie en Nick met school naar Parijs. 


Tao en Elle wat ongemakkelijk op date. 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten