zondag 13 augustus 2023

De kippen en de kitten

Bertus ken ik sinds 2005, via een niet meer bestaande blog, Jeugdsentimenten, leerden we elkaar kennen en sinds die tijd zijn we elkaar blijven volgen, we weten best veel van elkaar en toch hebben we elkaar maar één keer heel kort gezien 'in het echt', zoals dat heet. Maar toch voelt Bertus voor mij als een heel goede dierbare bekende. Binnen afzienbare tijd gaan we elkaar toch weer eens ontmoeten. Ook Steven ken ik door diezelfde blog en wij hebben ook steeds contact gehouden en elkaar zelfs al een paar keer gezien. Nu is het plan om met Steven en zijn Carolien af te reizen naar het oosten van het land om Bertus te bezoeken die daar een boerderij bewoont met paarden, kippen en de op het wereld wijde web best bekende 'waakpoes'. 

Onlangs deed Bertus kond van een aanloopkitten, een klein poesje die hij vond samen met de kippen in het kippenhok. De kippen hadden dit kleine asielzoekertje, ook al zag ze er anders uit dan zij en hield ze er heel andere gewoontes op na dan zijzelf, in hun midden opgenomen. De kleine kitten was op zoek naar geluk en hoopte dat te vinden bij de kippendames. Niets menselijks is ook het dierenrijk vreemd, alleen gaan zij er, als het er op aan komt, wat minder verkrampt mee om

Bertus postte daar natuurlijk over en langzaam won ook hij het vertrouwen van de kitten, maar het diertje voelt zich vooralsnog het meest senang tussen de kippen in hun hok, dat staat open, dus ze kiest er zelf voor om daar steeds naar terug te keren. Hoe waakpoes op de kitten heeft gereageerd weet ik eigenlijk niet, misschien hebben ze malkander nog niet gezien. 

Ik vind het zo'n bijzonder verhaal dat ik er even een blogje aan wilde wijden, natuurlijk met door Bertus gemaakte foto's van de aanloopkitten. 





Geen opmerkingen:

Een reactie posten