donderdag 31 augustus 2023

Vicious

Op Facebook ben ik lid van een aantal groepen, waaronder ook één die over muziek gaat en met name Nederlandse meidengroepen in de breedste zin van het woord. U moet denken Luv', Babe, Dolly Dots, maar ook Patricia Paay, Vanessa en andere huppelkutmuziekgroepjes. Maar daar gaat dit blogje niet over.

Eén van de prominente medeleden die veel post en reageert heeft mij een persoonlijk berichtje gestuurd, hij deelde mee dat ie pas een leuke Britse comedyserie had ontdekt en meteen aan mij dacht. Het gaat over twee oudere gaysuelen die nogal lopen te bitchen tegen elkaar en anderen. Ik parkeer hier even het feit dat iemand die mij niet kent en me nog nooit heeft gezien direct aan mij denkt als het over ouwe valse nichten gaat. Die doos van Pandora laat ik dicht. Ik ga daarom maar meteen door met de serie.

Hij was zo aardig om mij de serie door te zenden, er zijn in totaal 14 afleveringen gemaakt, zes in 2013 plus een kerstspecial en zes in 2015 en een kerstspecial in 2016. Niet de minste acteurs spelen de hoofdrollen, Ian McKellen en Derek Jacobi zijn respectievelijk Freddie, een voormalige acteur die zijn carrière grootser en meeslepender voorspiegeld dan het daadwerkelijk was en Stuart een vroegere barman die licht hysterisch is. Ze zijn al bijna vijftig jaar samen en zeggen inderdaad de meest venijnige dingen tegen elkaar en tegen anderen. 

Ik heb nu drie afleveringen gezien en het is werkelijk hi-la-risch! Ian en Derek zijn natuurlijk fantastische acteurs en zeer goed aan elkaar gewaagd, daarnaast zijn de wat nerdy buurjongen Ash (Iwan Rheon) en de flamboyante vriendin Violet (Frances de la Tour), beiden ook met een enorme staat van dienst, tevens geweldig gecast in hun rollen. Ik kijk echt uit naar de rest, maar ga er zuinig mee om anders ben ik er zo doorheen. 

Destijds is het uitgezonden op het Britse ITV en in Nederland op OutTV, maar daar heb ik eigenlijk nooit naar gekeken. Als het niet op de publieke zenders is, of heden ten dage op Netflix dan ontgaat me dat. Er is natuurlijk ook zoveel. Ik ben mijn mede groepslid heel dankbaar dat hij bij oud en vals meteen aan mij dacht, en ik raad u deze serie dan ook ten zeerste aan, maar ja, hij wordt nu nergens (meer) uitgezonden, het is wel op dvd verschenen, maar ook dat is onderhand een ouderwetsch concept. Hieronder zal ik wat quotes plaatsen uit de serie zodat u een idee heeft. 







Geen opmerkingen:

Een reactie posten