zondag 20 augustus 2023

Verhuisd

Nee, lieve lezers, de titel van deze blog slaat niet op mij. Ik ben voornemens om nooit meer te verhuizen en in mijn huidige woning te sterven. Het zijn vrienden Remco en Pieter die onlangs zijn verhuisd. Een bijzondere verhuizing want ze zijn één portiek verder gaan wonen in hun appartementencomplex. U zou dus denken dat ze in een zelfde soort woning wonen, maar dat is maar ten dele waar. Zij wonen nu op de bovenste verdieping met een prachtig uitzicht én hebben nu nog een etage extra, een maisonnette dus eigenlijk. Beneden is het nagenoeg hetzelfde gebleven met dien verstande dat ze naar hun lanai toe een volledige schuifpui hebben waar we heerlijk hebben gezeten toen we proostten op hun nieuwe woning en hen heel veel woongenot wensten. Het is echt een hele fijne woning, heel licht en ze zijn nog niet helemaal klaar met alles maar toch mochten wij, als eerste bezoekers, het komen bewonderen.

Vanzelfsprekend hadden ze na al de verhuisperikelen geen puf om te koken.  Want ook al lijkt het een fluitje van een cent van het ene naar het andere portiek moven, het is toch een heel geregel en gedoe, zodat we naar oud Rijswijk zijn gegaan om te dineren bij The Clay Oven, een restaurant gespecialiseerd in de Indiase cuisine. Het was heerlijk we hebben genoten van het voortreffelijke eten en elkaar. Het was vlakbij Schoolstraat 10, u weet nog wel het huisje waar mijn oma heeft gewoond, we hebben de auto er tegenover geparkeerd. Toen we na het diner terugliepen zag ik dat er niemand thuis was, dus heb ik stiekem door een kier in het raam naar binnen gegluurd. daar is onderstaande onflatteuze foto geschoten. Ik zag niet veel hoor, wel dat het natuurlijk helemaal veranderd is. Oma heeft er tot 1976 gewoond, dus het zou raar zijn als het niet zo was. 

Weer in de nieuwe woning van Remco en Pieter hebben we de film 'Red, White And Royal Blue' op Prime bekeken. Een verfilming van het boek van Casey McQuiston. Het gaat over de zoon van de Amerikaanse president, Alex (Taylor Zakhar Perez) en de Engelse Prins Henry (Nicholas Galitzine) die verliefd worden op elkaar. Een romcom volgens het beproefde recept: ze kunnen elkaar niet uitstaan, ze worden toch verliefd, er komen moeilijkheden en uiteindelijk loopt het toch nog goed af. Leuke film, met, zoals het hoort in dat genre en niet heel geloofwaardig verhaal met grappige momenten en natuurlijk in dit geval een andere invalshoek dan meisje-jongen. Nee, er wordt niets door de strot geduwd. U wordt niet verplicht deze film te kijken, maar voor jongeren die worstelen met hun gevoelens is het mooi om in films en series mensen te zien zoals zijzelf, zoals dat al jaren gold voor mensen buiten de regenbooggemeenschap, en dat het helemaal oké is. 

Heerlijk eten bij The Clay Oven.


Peeping through the window at Schoolstraat 10.

Alex en Henry in 'Red, White And Royal Blue'.








Geen opmerkingen:

Een reactie posten