woensdag 2 augustus 2023

Glamorous

Gisteren het laatste deel gezien van de tiendelige Netflixserie 'Glamorous', en ik hou er een dubbel gevoel aan over. Ja, het is een leuke serie, met wat humor en het heeft ook zeker een boodschap. Maar het is tegelijkertijd ook erg over de top en vergezocht met dingen die helemaal niet kunnen, zeker niet in het conservatieve Amerika. Daarnaast is het heel gay, en nou hoor ik u al denken, prima, gay is niks mis mee, en dat is zeker zo, maar ik zei 'heel gay' dan moet u wat u als 'heel gay' bestempelt minimaal met een factor vijf vermenigvuldigen om enigszins de vibe van de serie in te kunnen denken.

De verhaallijn in de serie is wat wel vaker is verfilmd. Een ambitieuze influencer Marco Mejia (Ben J. Pierce/Miss Benny) gaat werken bij het make up imperium van Madolyn Addison (Kim Cattrall). Marco maakt op ongeloofwaardige wijze carrière en we volgen het wel en wee van hem en zijn, bijna uitsluitend, lhbti+-collega's in de wereld van glamour, make up en dating. Marco is niet echt een likeable personage, heel erg oppervlakkig, dommig, en vooral met zichzelf bezig, aan de andere kant probeert hij met veel make up en hysterische kleding zijn onzekerheid te verbergen. Ook een jongen die hij leert kennen, Parker (Graham Parkhurst) is niet een heel aardig karakter, sterker nog hun interactie gooide me jaren terug in de tijd, waarin een serie als deze me had kunnen helpen om met afstand te kijken naar de situatie waar ik zelf toen inzat. In dat opzicht is de serie geslaagd om de jongeren van nu te laten zien dat je goed bent zoals je bent. Kim is natuurlijk geweldig als voormalig fotomodel en eigenaar van het bedrijf. Mijn sympathie gaat vooral uit naar Ben (Michael Hsu Rosen) een nerdy collega van Marco die als een blok voor hem valt, maar die door die valse k*tnicht (pardon my French) telkenmale op z'n hart wordt getrapt. 

Al met al een leuke serie, met een coming of age verhaal, wat voor vele jongeren van nu een 'ik ben niet alleen'-ondersteuning kan zijn. Er zit humor in, mooie kleding en make up en tussen alle onwerkelijkheid van de verhaallijnen wordt er wel degelijk een boodschap overgebracht. Had ik al gezegd dat het wel heel gay was?

Marco Mejia (Ben J. Pierce/Miss Benny)

Madolyn Addison (Kim Cattrall)

Parker (Graham Parkhurst)

Ben (Michael Hsu Rosen)



Geen opmerkingen:

Een reactie posten