vrijdag 27 maart 2015

6 Oktober 1965

In mijn geboortejaar heeft er op 6 oktober in Rotterdam bij het Zuidpleinflat een ongeval plaatsgevonden, de toen 20 jarige Koos Bosch was bezig met voegen toen één van de kabels van het bakje waar hij instond brak en hij 35 meter van de bovenste etage naar beneden viel. Een boom naast de ingang van de flat brak zijn val. Koos is toen met een schedelbasisfractuur en een verbrijzelde enkel opgenomen in het ziekenhuis, ook is hij een nier kwijt geraakt.

Het ziekenhuis had niet veel hoop voor Koos, ze hadden hem min of meer al afgeschreven, maar na 6 weken kon hij toch naar huis. Toen hij in coma lag heeft zijn werkgever geprobeerd om hem een handtekening onder zijn ontslagbrief te laten zetten, omdat het de baas allemaal te veel ging kosten. Koos' moeder en de artsen hebben de werkgever hardhandig uit het ziekenhuis verwijderd. De hele gebeurtenis werd breed uitgemeten in de kranten van die tijd, en Koos heeft alle artikelen in een schriftje ingeplakt.

De boom die zijn redding was is kort na de val gekapt. Steeds als Koos de plek passeerde moest hij denken aan die onfortuinlijke dag van toen, en nu na 50 jaar mocht hij op dezelfde plek een perenboom planten. "Ik moet wel een engeltje op mijn schouder hebben gehad" memoreert Koos.

Koos plant de perenboom op de plek waar hij 50 jaar geleden terecht kwam na zijn val.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten