dinsdag 17 maart 2015

Zeg het met cupcakes

Hoewel ik zeker één iemand kan opnoemen die gisteren niet zo blij was met de Nederlandse Spoorwegen, vanwege weer een vertraging, ik noem geen namen omdat het vriend Christian was, vond ik het hartverwarmend om te lezen dat afgelopen zondag 3 reizigers met zelfgebakken cupcakes met de trein door het land gingen om NS medewerkers een hart onder de riem te steken.

De traktaties voor conducteurs, machinisten en servicepersoneel was voorzien van de tekst 'respect voor treinpersoneel NS'. Dit had te maken met de mishandelingen waarmee het personeel te maken krijgt, met name door zwartrijders. Ben je als zwartrijder al een heel sneu figuur, als je dan gesnapt wordt, wees dan een echte vent of een echt wijf en erken dan dat je hebt gegokt en verloren. Als je de conducteur of conductrice dan in elkaar gaat slaan ben je een foutje van moeder natuur. Het leed voor de getroffenen is niet te overzien en de vraag is of ze na de herstelperiode nog wel aan het werk kunnen.

Het gebaar van deze reizigers met de cupcakes moet de NS medewerkers goed hebben gedaan, toen Onica op mijn werk vorige maand langs kwamen om ons een hart onder de riem te steken werd dat door mijn collega's en mij zeer gewaardeerd. Het is heel fijn om te weten dat er in deze verwarrende tijden nog steeds mensen zijn die aan anderen denken.


1 opmerking:

  1. Het is sowieso fijn om te weten dat er mensen zijn die achter je staan. #hartverwarmend

    BeantwoordenVerwijderen