maandag 2 maart 2015

Herinnert U zich deze nog #70?

ANYA
"MOSCOW NIGHTS"
1986
Aantal weken: 10
Hoogste positie: 9
In 1985 was het IJzeren Gordijn nog een feit en stond De Muur in Berlijn nog fier overeind, dus kon Elton John een enorme hit scoren met "Nikita" waarop hij zijn hopeloze liefde bezingt voor een Oost Europese grens bewaakster. In de bijbehorende videoclip zien we de Britste Anya Major als het object van Elton's affectie. Dat Nikita een jongensnaam is en dat Elton openlijk homoseksueel is, daar hebben we het maar even niet over. 

Door het succes van de single en de clip neemt Anya in 1986 zelf ook een plaatje op, ze borduurt voort op haar rol als ze met een vaag Oost Europees accent het liedje "Moscow Nights" inzingt, en alsof dat nog geen genoeg verwijzingen zijn is voor het hoesje van haar single een still uit de videoclip gekozen. 

Anya was al bekend als atlete en model, ze was discuswerpster en mede daardoor werd ze gecast om in 1983 in een commercial voor Apple Computers met een grote hamer tegen een videomuur aan te slaan. Haar muzikale carrière stelde niet veel voor na deze hit nam ze nog een plaatje op "One Word", maar dat flopte genadeloos. Anya bleek dus een eendagsvlieg.

Anya is nu 48 jaar is getrouwd met Kim Rajah en ze hebben 3 kinderen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten