dinsdag 24 maart 2015

Oma Toni

Vrijdagochtend werd ik wakker met op het journaal het bericht dat een 96 jarige vrouw in Amsterdam was geslagen en neergestoken. Bij zo'n bericht reageer ik als verlamd en mijn brein weigert dan dienst. Welke #!*#!!** doet zoiets? De #!*#!!** bleek een 24 jarige man uit Arnhem te zijn die speciaal naar Amsterdam was gereisd om daar zijn vader te straffen door een willekeurig iemand neer te steken. Lees die laatste zin nog gerust even een paar keer over.

Het willekeurige slachtoffer was de 96 jarige oma Toni, die met haar rollator op straat liep toen ze door #!*#!!** werd geslagen en meerdere keren in haar buik werd gestoken. De hoogbejaarde dame wist haar woning te bereiken en belde daar de politie.

Oma Toni ligt nu in het ziekenhuis en haar situatie is zorgelijk, ze ligt aan de hartmonitor en krijgt sondevoeding omdat haar darmen door de steekpartij zijn geperforeerd. "Als ze wakker is, is ze heel scherp" zegt haar kleindochter Nienke. "Ze is nog steeds zichzelf, maar ze is heel gefrustreerd en windt zich op, dat komt onder andere omdat ze door de beademing niet echt duidelijk kan maken wat ze wil". "Het is een aanslag op mijn leven" zei ze letterlijk, vertelt Nienke. "Ze vindt het onvoorstelbaar."

"Het staat een beetje stil, haar lichaam wil het niet goed oppakken. Het is niet zo dat het heel hard achteruit gaat, maar haar toestand is kritiek, het kan twee kanten op. De geschrokken familie houdt hoop maar het is bijna onmogelijk dat iemand van 96 hier nog van hersteld."

Ik hoop dat het oma Toni gegund is om van deze zeer lage laffe daad te herstellen, en zend haar en haar familie en iedereen die haar dierbaar is warmte en liefde toe.


Oma Toni
Geen opmerkingen:

Een reactie posten