vrijdag 20 maart 2015

Zij die gaan sterven groeten u

Enige tijd geleden werd met veel bombarie de Persoonlijke Gezondheidscheck gelanceerd, een site waar heel lang door vele deskundigen aan gewerkt was, en waardoor je door vragen te beantwoorden inzicht kreeg in hoe gezond je was. Ik heb die check es gedaan, de basischeck, die is gratis, voor verdere checks dient betaald te worden. In 25 minuten beantwoord je diverse vragen over van alles, en dan komt er binnen 24 uur een gezondheidsrapport uit.

Nou....ik heb geen lichamelijke klachten, gezonde longen ( ik heb nooit gerookt) en mijn alcoholgebruik is 'verstandig', en dan heb je alle positieve zaken ook wel gehad. Mijn eetgedrag en gewicht 'kan gezonder', mijn beweeggedrag is 'onvoldoende', mijn motivatie om gezond te leven 'kan gemotiveerder' en mijn mentale fitheid is 'licht uit balans'. Bent u daar nog? Ik haast niet meer als ik het zo lees.

Bij ieder onderdeel staat advies, en hoe je 'aan de slag' kunt, je wordt doorverwezen naar diverse instanties en boeken en cursussen worden aangeraden, maar ondanks dat mijn gewicht volgens het rapport 'gezonder' kan, stond er ook letterlijk als advies dat mijn huidige gewicht mijn 'streefgewicht' was (??) en dat ik al goed was afgevallen, 'ga zo door' zelfs. Dat sprak elkaar natuurlijk tegen al is er een minieme kans dat ik het e.e.a. zelf verkeerd heb ingevuld.

Dat ik mentaal wat uit balans ben is wel te verklaren, de langzame doodsstrijd van de firma waar ik werk duurt nu al 10 weken, dat geeft enige onrust, maar ondanks die wankele geestesgesteldheid weet ik zelf ook wel dat ik wat te zwaar ben (stresseter/snoeper) en was ik zelf al aan de slag gegaan tegen de overtollige kilo's, maar meer bewegen, dat gaat er niet meer inzitten, ik heb 24 jaar van mijn jonge leven 4 avonden per week in de sportschool doorgebracht, en ik heb er zó geen zin meer in. Het lichaam blijft in vorm zolang je maar duwt, hangt, pompt en tilt, maar als je na 24 jaar denkt; 'Het is wel goed zo', herinnert niets meer aan het eens zo pronte lichaam. Het ondankbare lichaam vergeet snel.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten