zondag 8 november 2015

Jeans 25

Het theaterfenomeen "Jeans" bestaat dit jaar 29 jaar, en dit jaar brengen ze de 25e show. Vriend Harry en ik zijn een paar jaar geleden begonnen met deze shows te bezoeken en sinds "Jeans 22" zijn we verkocht en gaan we ieder jaar weer. Gisteren deed de show Capelle aan. Ter elfder ure kwam er een brandbericht van Harry, die al geruime tijd ziekig is, hij moest 's-avonds om 19.10 uur zich bij de dokter melden, dus hij zou nooit om half 8 bij mij kunnen zijn, en het was nog maar de vraag of hij überhaupt op tijd zou zijn voor de voorstelling.

Ik ben de rust zelve in crisissituaties, en stelde hem gerust dat de voorstelling pas om 20.15 uur zou beginnen. Ik zou zelf naar het theater gaan en hem daar ontmoeten. Het kwam allemaal goed, Harry heeft de juiste medicatie van de dokter gekregen, en terwijl ik naar het theater wandelde werd er plots getoeterd, dat herinnerde ik me nog uit mijn jonge jaren dat dat wel eens gebeurde, maar als beginnend bejaarde komt zulks niet meer voor. Het bleek Harry te zijn, zodat ik het laatste kleine stukje nog met hem kon meerijden en we op tijd waren voor de show.

En wat voor een show! We hebben weer genoten van 8 top talenten. Sinds wij de show bezoeken zit Nigel Brown erbij, een geweldige zanger en entertainer. Ook Manon Prins en Xander Venema (een 'buurman' uit Rotterdam) hadden we al in eerdere Jeans-shows gezien. Sarah van der Meer had al eens meegedaan aan "Jeans 21", maar moest vanwege een ernstige ziekte al na één seizoen stoppen, maar sinds vorig jaar is ze er weer bij. Dit jaar hadden we het genoegen om kennis te maken met Kimberly Fransens, Deborah de Groot, Florens Eykmans en Naidjim Severina.

De show zat weer geweldig in elkaar, het begon swingend met een soulblok, waarna we na een mooi Nederlands liedje plots gasten waren in een jazzcafé om daarna in de 50's te belanden met rock and roll. Adembenemend was het akoestische Simon & Garfunkel-blokje waarbij de groep gezellig op de rand van het toneel kwamen zitten. Met een zeer bruisende Stevie Wonder-medley gingen we de pauze in.

Na de pauze kwam een Jeans-vedette uit een soort kast tevoorschijn, vanwege de 25e show komt er iedere voorstelling één castlid van weleer een optreden verzorgen, bij ons was dat Sophie Wezer die in "Jeans 6" heeft opgetreden, en daarna een carrière in de musicalwereld is gestart wat haar een Musical Award heeft opgeleverd. Een Nederpopblokje en een Janet Jacksonblokje, waarbij het leuk is om te horen hoe haar liedjes klinken door mensen die wel live kunnen zingen. En dan zit er altijd een humoristisch gedeelte in, waarbij deze keer zelfs de Vogeltjesdans niet werd overgeslagen en de hele cast als Buranovskiye Babushki, de Eurovisie Songfestival inzending van Rusland uit 2012, met "Party For Everybody" de hele zaal op de stoelen kreeg. Met een dancemedley gingen we de finale in en zeiden we tegen elkaar dat we dankzij "Jeans" voor het 4e jaar op rij een geweldige avond hebben gehad.

v.l.n.r. Manon Prins, Xander Venema, Naidjim Severina, Kimberly Fransens, Deborah de Groot,
Florens Eykmans, Nigel Brown en Sarah van der Meer


Akoestische Simon & Garfunkel-blokjeDe opkomst van de Jeans-gast van de avond:

Sophie Wezer


Party For Everybody....Dance!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten