woensdag 2 december 2015

Herinnert U zich deze nog? #81

ANGEL with California Boys Choir
"WINTER SONG"
1978
Aantal weken: 4
Hoogste positie: 26

Het is december, het wordt winter en hoewel deze single pas in maart 1978 een korte tijd in de hitparade verbleef is het wel echt een winterplaat, zelfs een heel klein beetje 'kerst-isch', mede door het California Boys Choir die er met hun gouden keeltjes doorheen mogen zingen. Ik heb het altijd een geweldig nummer gevonden. Angel is halverwege de jaren 70 ontdekt door Gene Simmons van Kiss en werden gecontracteerd bij dezelfde platenmaatschappij als Kiss; Casablanca. 

De keuze om Angel volledig in het wit te kleden was bewust gedaan als tegenhanger van de immer zwartgeklede leden van Kiss. Bijzonder is ook hun logo, dat is een ambigram, ondersteboven lees je precies hetzelfde. Angel bestond ten tijde van deze single uit Frank DiMino, Punky Meadows, Felix Robinson, Barry Brandt en Gregg Giuffria. De band heeft in de loop van het bestaan (1975-1981, 1987, en 1998 tot heden) vrij veel personeelswisselingen gekend. Frank (zang) en Barry (drums) doen sinds 1999 weer mee. 

Ze hebben 6 studio albums uitgebracht (de laatste in 1999), 2 live albums en nog een aantal compilatiealbums. In Nederland hebben ze enkel met bovenstaande single in de hitparade gestaan. In thuisland Amerika genieten ze grotere bekendheid. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten