zondag 20 december 2015

Watching you

Veelplegers in de regio Tilburg die zich meerdere malen schuldig hebben gemaakt aan overvallen, inbraken en straatroven hebben van de gemeente Tilburg een kerstkaartje ontvangen. Op de voorkant staat een tekening van kerstballen tegen een blauwe lucht. Binnen in de kaart staat: "Gelukkig nieuwjaar. Nog goede voornemens? WIJ WEL! We gaan u dit jaar weer trakteren op onze warme aandacht. Hartelijke groeten, uw gemeente en politie".

Ik vind het hilarisch leuk om op deze ludieke manier kenbaar te maken aan deze criminelen dat ze, op meer manieren dan één, niet vergeten zijn. De veelplegers in kwestie denken daar heel anders over, de overvallers, inbrekers en straatrovers vinden het 'zeer grievend' en bovendien 'erg gemeen'. Ze zijn onnodig schrik aangejaagd, vinden ze. Ja, je leest het goed de personen die, meerdere malen, in andermans huizen hebben ingebroken en daar spullen hebben weggenomen, die winkeliers hebben overvallen en niets vermoedende voorbijgangers hebben beroofd vinden het gemeen van de gemeente Tilburg dat ze een kaartje hebben gekregen waarop staat dat ze hen nog steeds in de smiezen hebben, ze hebben de schrik nu om het hart.

Één van de veroordeelden is zo boos dat hij een advocaat heeft ingeschakeld, hij vindt het inbreuk op zijn privacy. De gotspe. Jaren geleden was ook al zoiets aan de hand. Justitie liet toen weten dat de politie en gemeente deze kaarten gewoon mag versturen, zolang de ontvangers binnen de definitie van veelpleger vallen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten