zaterdag 11 november 2017

Het laatste cadeautje

In de maand dat mijn moeder overleed, won ze postuum nog een prijs in de Vriendenloterij; 4 bioscoopkaartjes voor een film naar keuze in een Pathé bioscoop. De kaartjes waren tot het eind van dit jaar geldig. Ik had tegen vrienden Rick, Chris en Harry gezegd dat ik graag met hen, als laatste cadeautje van mijn moeder, deze kaartjes wilde besteden. Al snel besloten we om in het najaar te gaan omdat dan vaak nieuwe films uitkomen. De einddatum van de geldigheid van de kaartjes begon angstig dichtbij te komen en onze agenda's slipten langzaam dicht, maar gisteren was de avond dat we allemaal konden. Niet over nagedacht, maar het was op de dag af precies een half jaar na het overlijden van mijn moeder, dat vond ik best bijzonder, en mooi ook wel.

We kozen voor de film "Thor: Ragnarok", ik heb de twee eerdere films van Thor gezien en ik vind deze films geweldig, noem het een schuldig plezier, maar die special effects, het oorverdovende lawaai, de goed versus kwaad gevechten en ook de humor, ik vind het heerlijk, en mijn drie vrienden ook. Ik geloof dat Rick en Chris echt alle Marvelfilms wel hebben gezien Voorts ga ik het verder maar niet analyseren over hoe, wat en waarom, maar ik vind het karakter Loki (Tom Hiddleston), de broer van Thor, die niet echt een good guy is, erg leuk.

Het verhaal is zoals je van zo'n film kunt verwachten, heel veel actie en special effects. Thor komt in het nauw, hij verliest zelfs zijn hamer. Deze keer is er ook nog een oudere zus (Cate Blanchett) die geen goede bedoelingen heeft. De Hulk (Mark Ruffalo) komt voorbij, Jeff Goldblum in een hilarische rol, en een aantal bekende gezichten van de eerdere Thor films. Verder grappige cameo's van o.a. Matt Damon en de broer van Thor acteur Chris Hemsworth, Luke. Een aantal verwijzingen ook naar de eerdere films. Of er een vierde deel van Thor komt is nog niet bekend, wel dat er volgend jaar een nieuwe film komt van Marvel's Avengers, getiteld "Infinity War Part 1" en daar zit Thor natuurlijk ook in, en misschien Loki ook wel.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten