zondag 5 november 2017

Oh wat een jaar

Zoals bekend ben ik een matige tv-kijker, ik kijk weinig en heel gericht, zappen is mij vreemd. Voornamelijk houd ik het bij Nederland 1, 2 en 3 of zoals ze nu heten NPO 1, 2 en 3. De commerciële zenders hebben niet het programma-aanbod wat voor mij interessant is, en wat er op buitenlandse zenders komt zoek ik niet eens op. Het zijn ook hier weer de uitzonderingen die de regel bevestigen, want maandags kijk ik wel naar "Dokter Tinus" op SBS 6, en sinds 4 weken kijk ik het quizprogramma "Oh Wat Een Jaar" van RTL 4, gepresenteerd door de onvermijdelijke Linda de Mol.

Wat mij triggerde om naar dit programma te kijken was het gegeven, wat al in de titel besloten ligt, dat per aflevering er één jaar centraal staat, wat mijn nostalgische inborst deed ontwaken. En ja, er komen allerlei weetjes, hypes, nieuws en muziek uit het jaar van de week aan bod. Bovendien zijn Linda en de twee teams, Ruben Nicolai en Jeroen van Koningsbrugge ieder met een bekende Nederlander als quizpartner, gekleed in de mode van toen in een huiskamer decor uit het betreffende jaar.

In de afgelopen vier weken hebben we 1985, 1974, 1965 en 2001 gehad, en het is vermakelijk om naar te kijken. Er is natuurlijk veel muziek, zo is er iedere uitzending een optreden van artiesten die al soundmixend in de huid kruipen van een grote hit van dat jaar. Jamai Loman zong Elton John's "Nikita", Tooske en Bastiaan Ragas wierpen zich samen met Monique Smit en Tim Douwsma op "Waterloo" van Abba. Edsilia Rombley vertilde zich enigszins aan "Goldfinger" van Shirley Bassey met een wat amechtig onzuiver einde tot gevolg en Xander de Buisonjé lijkt niet alleen sprekend op de zanger van Train, hij zingt ook zo. Ook Linda, Ruben en Jeroen playbacken als onderdeel van het spel een medley van hits uit dat jaar, wat ze wel zelf hebben ingezongen. Dat is oké, want Linda en Ruben kunnen veel maar grote zangtalenten zijn het natuurlijk niet.

Het enige onderdeel wat ik een beetje minder vind is het spel waarin Jeroen en Ruben een grote zak om hebben met ballen erin met geldbedragen er op. Op zich wel grappig maar daar komt de RTL 4 onderbroekenlol om de hoek kijken; ballen, zak, graaien, Linda weet daar iedere week zogenaamd hilarisch leuke dubbelzinnige aankondigingen en opmerkingen over te maken. Het hele programma an sich kijk ik met plezier naar, nog vier afleveringen te gaan, en ik zag dat het volgende week over 1989 zal gaan. Leuk!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten