donderdag 9 november 2017

Twitter plus

Van de week kreeg ik een berichtje op Twitter van Twitter dat ik een jaar geleden een Twitteraccount had geopend. Het was feestelijk van toon en ik kon het delen, maar dat heb ik niet gedaan. Ik heb wel een account, maar het hele Twittergebeuren wil maar niet volledig in mijn systeem komen. Ik doe er ook niet extreem veel mee. Mijn blogje deel ik er om er dan in ieder geval íets te delen. Verder vind ik het leuk om een positieve reactie te geven aan de makers als ik iets mooi, leuk of ontroerend heb gevonden in het theater, op tv of in het nieuws

Positief is de insteek omdat er al zoveel negativiteit op te vinden is, voornamelijk van gezichtsloze accounts of beroepsverongelijkten. Om daar meteen een kanttekening bij te maken; ik kon het dinsdag, na het zien van 'De Wereld Draait Door' , niet nalaten om in een tweet iemand in de omgeving van Freek de Jonge op te roepen hem te doen bewegen het zingen volledig te staken, omdat hij dat gewoonweg niet kan en het tenenkrommend vals klinkt. Dat zou je als negatief kunnen beoordelen, maar ik vind het zelf positief naar Freek toe, de man moet tegen zichzelf in bescherming genomen worden, en naar de samenleving in het algemeen, als hem wordt geadviseerd om met zingen te stoppen hebben we daar allemaal wat aan.

Nu is sinds gisteren het aantal tekens wat in een Twitterbericht kan worden gebruikt verdubbeld, van 140 tekens kunnen er nu 280 tekens worden gebruikt. Ik geloof niet dat dat een goede ontwikkeling is, als ik zie dat sommige reageerders al moeite hebben om een berichtje van (minder dan) 140 tekens goed te kunnen lezen, en volledig de plank misslaan in hun reacties omdat begrijpend lezen niet hun sterkste kant is. Goed Nederlands schrijven trouwens ook niet, dat lees je in de reactie op het door hen verkeerd geïnterpreteerde. Het zijn vaak mensen met een beperkte woordenschat, dat merk je vanwege de vele aan ziektes gerelateerde scheldwoorden ertussen. Ook zij hebben nu 280 tekens om te gebruiken, maar hun vocabulaire schiet daarvoor te kort, zodat het waarschijnlijk een nog ergere repetitieve scheldkanonnade zal worden. Nóg meer negativiteit dus. Ik denk niet dat ik Twitter ooit volledig zal omarmen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten