maandag 11 april 2022

Emily in Paris

De sitcom 'Emily In Paris' van Netflix is qua verhaallijnen vrij onrealistisch, maar hé, het is een sitcom en het is op locatie in Parijs geschoten wat de beelden al adembenemend maakt. Daarnaast is er voor gekozen om voor de Franse personages daadwerkelijk Franse acteurs in te zetten die ook, zeker als ze onderling zijn, Frans praten. Een verademing. Ook een Brits personage is echt Engels, alleen de Nederlandse Erik de Groot wordt gepeeld door een Deense acteur, die de naam van zijn personage wel heel goed Nederlands uitspreekt als hij zich voorstelt. 

Het verhaal gaat over Emily Cooper (Lily Collins), ja de dochter van Phil, die voor haar werk, een marketingbedrijf, vanuit Chicago naar Parijs wordt gestuurd om de Amerikaanse zienswijze over te brengen, terwijl ze geen woord Frans spreekt. Dit gegeven biedt veel kansen om de verschillen tussen de oude en de nieuw wereld eens flink uit te vergroten. Kort door de bocht gezegd: de Fransen houden er een joie de vivre- kijk op het leven op na, terwijl Emily, en zeker haar baas die later ook naar Parijs komt, veel zakelijker zijn ingesteld. Op haar eerste werkdag staat Emily voor een gesloten deur omdat iedereen pas om half elf begint. Ook hoort ze van haar Franse baas Sylvie Grateau, een geweldige rol van Philippine Leroy-Beaulieu, dat werk gerelateerde appjes in het weekend bij de wet verboden zijn in Frankrijk. 

Emily woont in een typisch Frans appartementengebouw en ontmoet meteen al haar onderbuurman, de meer dan aantrekkelijke Gabriel (Lucas Bravo), doordat het tellen van etages heel anders is dan in Amerika. Hij is een chef, waar ze bij toeval achter komt als ze uit de vijf miljoen restaurants in Parijs de eerste avond precies in zijn restaurant gaat eten. Ook sluit ze vriendschap met de bloedmooie Mindy Chen (Ashley Park) die zangeres is, maar door omstandigheden nu als nanny in Parijs werkt.

De niet zo heel geloofwaardige verhaallijnen daargelaten is het een geweldig leuke serie, het is een feest om naar die prachtige mensen te kijken met de meest uitzinnige kleding. Het over de top uitvergroten van de verschillen tussen de Franse en Amerikaanse mentaliteit en natuurlijk de mooie beelden van de stad. Er zijn nu twee seizoenen, en de cliffhanger aan het eind van seizoen twee gaf het al aan, er komt meer. Netflix heeft al toegezegd voor seizoen drie en vier.



Emily (Lily Collins)

Gabriel (Lucas Bravo)

Mindy (Ashley Park).

Sylvie (Philippine Leroy-Beaulieu).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten