zondag 17 april 2022

Happy vibes week 16

De Amerikaanse Jerry Windle wilde graag vader worden, maar als gayseksueel mensch in de Verenigde Staten werd hem verteld dat dat er niet in zou zitten. Hij las over weeskinderen in Cambodja, en nam contact op met de Cambodjaanse autoriteiten en in 2000 reisde hij af naar Phnom Penh waar zijn toekomstige zoon Jordan sinds de dood van zijn ouders in een weeshuis woonde.

Jordan leed aan verschillende ziektes en toen Jerry hem naar de Verenigde Staten bracht zorgde hij ervoor dat Jordan de benodigde medische zorg kreeg en adopteerde hem als zijn zoon. Ze hadden samen wat uitdagingen aan te gaan, Jordan was zwak vanwege zijn gezondheid. Hij woog slechts 8 kilo toen hij 2 jaar was, daarnaast communiceerden ze door middel van gebarentaal voordat Jordan Engels ging leren. Maar samen overwonnen ze alle obstakels. 

Toen Jordan zeven was werd hij gescout toen hij op duikerkamp was door Tim O'Brien en behaalde zijn eerste successen. In 2020 heeft hij de Verenigde Staten vertegenwoordigd bij de Olympische Spelen.

In 2011 hebben Jordan en Jerry een kinderboek geschreven over hun reis. De titel van het boek is 'An Orphan No More: The True Story Of A Boy'. Het gaat over een haan die door andere dieren wordt verteld dat hij zonder kip nooit vader zou kunnen worden. Op een dag ziet hij een ei die niemand wil. Er komt een eendje uit, maar ondanks dat ze er anders uitzien laten de haan en het eendje zien dat waar liefde is er familie is. 




Geen opmerkingen:

Een reactie posten