maandag 4 april 2022

Enough already

Ik blijf er maar posts over zien, van de personen in kwestie en verder vanuit alle hoeken, meestens uit Amerika zelf waar het incident plaatsvond. Maar aan de andere kant hebben ze daar ook een nationaal trauma opgelopen vanwege de tiet van Janet Jackson, men is daar nogal snel van de leg. Ik heb het natuurlijk over de bitchslap die Will Smith Chris Rock gaf tijdens de Oscaruitreiking meer dan een week geleden. Zulks kennen we nog uit de hoogtijdagen van 'Dynasty' als Krystle en Alexis weer eens mot hadden. 

Chris maakte een (ongepaste) grap over Will's vrouw Jada, waar hij eerst om moest lachen, maar toen zag dat mama not amused was, een nacht op de bank vreesde en dus tot actie overging, daarbij met een drie octaven lagere stem nog iets met 'fuck' riep, wat in Amerika gelijk staat aan de dood. 

Wij in Nederland hebben onze eigen tokkie-BN'ers als Stennis Grace, die met een knokploeg in de lokale supermarkt heeft huisgehouden en Lul Kleine die z'n vriendin mishandelt, daarnaast een heel regiment aan artiesten en politici, m/v, die grensoverschrijdend gedrag bezig(d)en, dus zo'n oorvijg, daar trekt Gerda uit Appelscha misschien nog net een wenkbrauw over omhoog, maar dat is het dan wel.

In Amerika is dit iets wat nu al ruim een week een hot item is en ik vermoed zomaar dat hier het laatste woord nog niet over gezegd is. Pek en veren voor zowel Chris als Will op een feestje waar de welgestelde gasten met een goodiebag ter waarde van €130.000 naar huis gaan, nee ik heb me niet vergist in de nullen. In een ander land worden mensen vermoord en zijn op de vlucht vanwege een oorlog ontketent door een boze buurman/dictator/oorlogsmisdadiger, dan stelt zo'n klapje ineens niet zoveel meer voor. 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten