zondag 24 april 2022

Happy vibes week 17

Bij de naam Oliwia Dabrowska zal er waarschijnlijk niet meteen een lichtje gaan branden bij u, toch is de kans zeer aanwezig dat u haar heeft gezien. Zij speelde in de film 'Schindler's List' het meisje in de rode jas. De scenes zijn volledig in het zwart wit enkel de jas van het meisje wat door het getto in Krakau loopt is rood. 

Oliwia was toen nog maar drie jaar oud, nu is ze 32 en ze deelde een bewerkte foto van zichzelf uit de film. De jas is nu geel en blauw, de kleuren van de Oekraïense vlag. Ze schreef erbij: 'Ze was altijd het symbool van hoop, laat haar dat opnieuw zijn.' Daarnaast doet Oliwia samen met haar moeder vrijwilligerswerk aan de Poolse grens. Ze helpt vluchtelingen bij het binnenkomen en riep haar volgers op om voorraden te doneren. 

Rusland bombardeerde Yavoriv, slechts twintig kilometer van de Poolse grens. 'Ik ben bang'. zo deelde Oliwia mee, 'maar dat motiveert me alleen nog maar meer om vluchtelingen te helpen'. Ze bedankte de mensen voor hun steun en vind zichzelf slechts een radertje in de machine naast de vele vrijwilligers die aan de grens helpen. 

Eén van de bekendste zinnen uit 'Schindler's List' is 'Wie één leven redt, redt de hele wereld'. Na al die jaren heeft Oliwia dit duidelijk ter harte genomen. Door zelfs maar een paar mensen te helpen, kan een persoon een groot verschil maken in de wereld. 

Oliwia Dabrowksa.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten