donderdag 28 april 2022

Koningsdag 2022

Antivaxwapjes vonden alle maatregelen tijdens de pandemie categorisch belachelijk en een dictatuur gelijk, waren vervolgens volledig van de leg toen ze de horeca niet in konden door de QR-controle en nu alles weer kan was er onder hen #viergeenkoningsdag trending. Tegen zijn om het tegen zijn, een vermoeiend leven.

Zelf ben ik niet zo vierderig met veel mensen bij elkaar, dus toen vrienden Talitha, Remco en Pieter een tijdje terug voorstelden om na koffie met oranje tompoucen en oranje bitter Rotterdam in te trekken, leek me het eerste gedeelte helemaal leuk, maar de drukte opzoeken in de stad is niet echt iets voor mij. Plooibaar als zij zijn hebben we het omgebogen om na de koffie met de oranjeversnaperingen (tRaDiTiE!!) de wijk bij Talitha in te gaan en de lokale vrijmarkt te bezoeken.

Dat was erg leuk om de Kralingsche mensch en hun 2.3 kinderen deze dag te zien vieren op een lommerrijk plein in de wijk. Daarna zijn we het bos ingegaan en zijn neergestreken op het terras van De Tuin Van De Vier Windstreken waar we ons koesterend in de lentezon tegoed hebben gedaan aan wijntjes en hapjes. Roos en Tom haakten later ook nog aan.

Tom en Roos gingen in de namiddag elk weer hun weg en wij vieren besloten om bij De Tuin te blijven dineren. Het was een heerlijke dag met fijne mensen. En nu zijn er plannen, met Tom als aanjager, om met dit sextet een bootje te huren en een middag te gaan varen volgende maand. 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten