donderdag 23 maart 2023

April, May en June

Op Netflix is de Nederlandse speelfilm 'April, May en June' te zien die in 2019 is uitgekomen. Het is een film met Linda de Mol, en dan is de regie steevast in handen van Will Koopman. Ook wordt er weer uit het selecte groepje acteervriendinnen van Linda geput, dus zien we naast haar Tjitske Reidinga en Elise Schaap als de halfzussen April, May en June die te horen krijgen dat hun moeder Mies (Olga Zuiderhoek) stervende is. 

Het is een onderhoudende film met ondanks het verdrietige thema ook de nodige humor. Alle drie de zussen en hun broer Jan (Bas Hoeflaak) hebben een andere vader. De zussen kennen hun vader, maar de vader van Jan was ooit een one night stand van Mies. De verhaallijnen zijn wat vergezocht en soms zelfs wat wonderlijk, maar al met al is het een leuke film. June (Tjitske) laat in haar rol heel duidelijk zien dat het kiezen voor kinderen niet te licht genomen moet worden. Bas zet een geweldige Jan neer, de autistische broer naar wiens vader de zussen op zoek gaan en wat meteen het meest ongeloofwaardige deel van de film is. Men heeft de Amerikaanse acteur Patrick Duffy weten te strikken om de hele kleine cameorol te spelen van de van de vader van April (Linda), gewoon als Patrick Duffy. In het begin van de film zag ik een foto van hem in z'n jonge jaren, ik vond het wel vreemd, maar dat viel later dus op z'n plek.

Kortom u kunt de film gerust kijken, het is niet hoogstaand, maar Bas als Jan is alleen al de moeite waard. Daarnaast is Dragan Bakema als dokter Alex vitamientjes voor de ogen. 

June (Tjitske), May (Elise) en April (Linda).

Jan (Bas) en Mies (Olga).

Vader Patrick (Patrick) met dochter April (Linda). 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten