donderdag 16 maart 2023

Start voting now

Nou ja, gisteren dan. Gisteren mochten we stemmen voor de Provinciale Staten en meteen ook maar voor het waterschap. Dat is verstandig om te combineren, want alleen stemmen voor het waterschap leeft niet zo heel erg onder de bevolking. Provinciale Staten veel meer, zeker omdat tout politiek Den Haag in de weken voorafgaand aan deze dag het er maar druk mee had. Indirect is het ook een stem voor de Eerste Kamer, dus zagen we met name Carloline (Kèro'lai'n) van der Plas in ongeveer elk programma wat ons land rijk is. Maar ook andere politici lieten zich niet onbetuigd. Met als afschrikwekkend dieptepunt premier Mark Rutte in het proletenprogramma 'Voetbal Inside' waar de lachzakbejaarden met hem in gesprek gingen. Nee, ik heb het niet gezien, mijn tv zendt dat programma niet uit, maar ik zag een foto voorbij komen waarop één van de oudjes een helm met een piemel erop op z'n hoofd had, nou ja, dat niveau dus. Zit je dan als premier.

Verder heb ik de debatten van de lijsttrekkers uit de Tweede Kamer ook niet gezien, het is altijd veel door elkaar heen geschreeuw en ik had mijn keuze al gemaakt door gewoon te lezen waar partijen in mijn provincie voor staan en om het te staven of ik de juiste keuze had gemaakt heb ik nog even de kieswijzer gedaan en jawel, de partij die mijn voorkeur had, kwam daar ook uit. Daar hoef ik geen narcistische nazi, boerenoma of een Indo-Limbo met een identiteitscrisis voor te horen. 

Stemmen ga ik altijd, ik zal nog maar weer eens even de oude kool stoven: zolang er mensen zijn die vastzitten in landen waar een regime is die geen tegenspraak duldt of die strijden voor een democratie met vrije verkiezingen maar daarom worden vervolgd, gemarteld of vermoord, kan ik het voor mezelf niet verantwoorden om niet te gaan stemmen. Ik was om half één vrij en heb gestemd in een stemlokaal waar ik langskwam op weg naar huis. 

Wat er uit is gekomen zullen we vandaag horen, en het zal nog lang onrustig zijn in het land in het algemeen en op de socials in het bijzonder. Veelal ook door mensen die niet hebben gestemd, maar wel 'Je MaG iN dIt LaNd NiKs MeEr ZeGgEn' voor in de mond hebben liggen. Er zijn veel chronisch boze mensen die maar één ding zijn: TeGeN!! Tegen wat? AlLeS!! 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten