maandag 6 maart 2023

Herinnert U zich deze nog? #213


    ROY BLACK & ANITA
"SCHÖN IST ES AUF DER WELT ZU SEIN"
1971
Aantal weken: 9
Hoogste positie: 7

Mocht het clipje niet te zien zijn, klik hier.

In de jaren zestig en zeventig van de vorige eeuw, was het heel gebruikelijk dat Duitse schlagers in de Nederlandse hitparades stonden. Ook de betreurde Roy Black scoorde in 1965 al een grote hit met 'Ganz In Weiß'. In Duitsland zelf was hij helemaal top of the bill. Al zijn singles tot 1969 haalden de top 10, waarvan zes op de eerste plaats. Naast zingen acteerde Roy ook in twaalf films en was hij vanaf 1989 tot 1991 te zien in de Duitse tv-serie 'Eins Schloß Am Wörthersee'

In 1971 nam hij dit duet op met de destijds 10 jarige Noorse Anita Hegerland. Het werd een grote hit, ook in ons land. Maar liefst een miljoen exemplaren gingen er van de single over de toonbank. Het liedje komt uit de film waar Roy en Anita beiden in speelden, 'Wenn Mein Schätzchen Auf Die Pauke Haut'. Er kwam nog een single samen en in 1973 nog een film. In de jaren daarna kruisten de paden van Roy en Anita zich op gezette tijden, zoals in het clipje hieronder waarin ze een vrolijke persiflage zingen op hun hit. 

Anita is altijd blijven zingen en was van 1985 t/m 1991 getrouwd met Mike Oldfield, ze kregen twee kinderen. Anita kreeg daarna nog een kind van haar nieuwe partner. In 2011 nam Anita met Chris Boltendahl en de band Grave Digger een heavy metal versie op van 'Schön Ist Es Auf Der Welt Zu Sein' vanwege het veertigjarig jubileum van de hit. Anita kijkt met heel veel plezier terug aan de samenwerking met Roy.

Roy trouwde in 1974 met Silke Vagts en zij kregen samen een zoon. In 1985 scheidden ze. Door een hartafwijking stort Roy in 1986 in en krijgt twee nieuwe hartkleppen. In 1990 pleegt zijn vader zelfmoord. De combinatie van een zwak hart en zijn alcohol- en pillenverslaving werd hem op 9 oktober 1991 fataal. Hij overleed op 48 jarige leeftijd, een maand nadat zijn vriendin Carmen bevallen was van hun dochter.


Roy en Anita in 1976 'Schwer ist es auf der Welt zu sein'
Mocht het clipje niet te zien zijn, klik hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten