zaterdag 11 maart 2023

In Memoriam: Robert Blake

Soms gaat er een bekend iemand dood, waarvan ik dacht dat ie allang was overleden. In dit geval de acteur Robert Blake, die ik voornamelijk ken uit de razend populaire tv-serie 'Baretta' uit de tweede helft van de jaren zeventig, waarin Robert detective Tony Baretta speelt. Ik kan me de verhaallijnen niet meer herinneren, wel dat hij een kaketoe, Fred, had, en dat hij in die tijd bijdroeg aan een modegril, het 'Baretta T-shirt.' 

Robert heeft geen gelukkige jeugd, er is veel geweld en mishandeling thuis. Zijn ouders laten hun drie kinderen optreden als de Three Little Hillbillies. Later verhuizen ze naar Los Angeles waar de kinderen als figuranten in films gaan werken. Hij wordt vast castlid van 'Our Gang', in Nederland bekend onder de naam 'De Boefjes', waarin hij vanaf 1939 t/m 1944 de rol van Mickey speelt. Daarna speelt hij drie jaar lang de rol van Little Beaver in de film serie 'Red Ryder'. Tot halverwege de jaren tachtig is hij in een hele rij films en series te zien. In de jaren negentig nog drie keer. Zijn laatste filmrol was in 1997 als Mystery Man in 'Lost Highway'.

Toen hij kindster af was (hij is op z'n 14e van huis weggelopen), brak er een periode van depressies en verslavingen aan, maar bouwde hij toch een carrière als volwassen acteur op. Robert is drie keer getrouwd geweest, met Sondra Kerr van 1961 tot 1983. Bonny Lee Bakley huwde hij in 2000 (het was haar tiende (!) huwelijk) zij werd doodgeschoten in zijn auto in 2001. Van 2017 tot 2019 was hij gehuwd met Pamela Hudak. Hij heeft drie kinderen, een zoon en een dochter van Sondra en een dochter van Bonny Lee. Robert werd beschuldigd van de moord op Bonny Lee, maar hij werd in een breed uitgemeten proces vrij gesproken. De moord is onopgelost gebleven. Robert is op 9 maart 2023 overleden aan een hartziekte, hij is 89 jaar geworden. 

Robert als Mickey in 'Our Gang'.

Robert als Baretta. 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten