zondag 5 maart 2023

Proefpensioenweekje

Afgelopen week had ik weer es een 'proefpensioenweekje', zo noem ik m'n weekjes vrij door het jaar heen, als een soort van voorbode wat over een paar jaar, inch Allah, realiteit zal zijn. Zoals u onderhand wel weet ben ik hoogsensitief en is het voor mij belangrijk dat ik dientengevolge in mijn dagelijkse leven bewust rustmomenten inbouw. Dat doe ik dan ook en omdat het goed is om soms wat langer even rust te nemen deel ik mijn weekjes vrij zo in dat ik om de twee maanden een weekje vrij heb. Februari, mei, augustus en november, waarbij ik in augustus twee weken vrij neem als zomervakantie. Voor mij werkt dit het beste heb ik uitgevonden.

Rust en weer aarden zijn voor mij de kenwoorden van die vrije momenten, en dat doe ik het beste gewoon thuis. Niet dat ik nergens heen ga, maar echt (ver) op vakantie hoef ik niet. Mensen die elk vrij moment aan het ritten slaan en helemaal volbouwen met activiteit, een soort opgejaagd vluchtgedrag, hebben weer een hele andere geestesgesteldheid, ik zou er erg ongelukkig van worden net zoals zij waarschijnlijk gillend gek zouden geraken als ze zich thuis zouden moeten vermaken. To each his own, zal ik maar zeggen en ik voel me er, zoals gezegd, senang bij. 

Ik heb laag profiel gehouden vorige week, er zijn vrienden komen eten, ik heb eens lekker schoongemaakt en opgeruimd, dat werkt heel erg zen voor mij. Met een lieve vriend die onlangs een groot gemis in zijn leven mee heeft moeten maken ben ik uit eten geweest en hebben we met een lach en een traan herinneringen opgehaald, dierbare momenten. Door de week heen heb ik het laatste seizoen van de serie 'The Crown' bekeken. Zaterdag met Talitha op stoelenjacht geweest voor 'Tanah Lot', haar nieuwste aanwinst. Eerst bij Alexandrium en omgeving om uiteindelijk bij IKEA te slagen. IKEA op zaterdag, dat is natuurlijk de hel, maar omdat we er wat later in de middag waren viel het mee. En daarnaast heb ik er een deurmat gevonden die alle andere deurmatten overbodig maakt. Mijn Londen deurmat die ik al sinds jaar en dag had begon wat sleets te raken en Talitha zag 'm liggen voor Tanah Lot en ik vond 'm ook meteen te gek voor mijzelve. 

Natuurlijk de stoelen samen in elkaar gezet (want IKEA), dat wil zeggen, ik hield het vast en Talitha heeft de instructies gelezen en is gaan schroeven, het was niet een heel groot karwei, en de stoelen zitten heerlijk en daar gaat het om. En na al die activiteit 's avonds weer heerlijk thuis op de bank gecocoond. Als deze proefpensioenweekjes inderdaad een indruk geven hoe het zal zijn als de tijd daar is, hoort u mij niet klagen.







Geen opmerkingen:

Een reactie posten