woensdag 29 maart 2023

Juice

Als middelbaar mens ken ik de term 'juice' eigenlijk alleen als sap, appelsap, druivensap, enz.. De frisse smaak van fruit in de mond, zeg maar. Maar middels de social mediakanalen word ik onbedoeld en zeker zonder dat ik daar behoefte aan heb geconfronteerd met de huidige betekenis van het woord, namelijk roddel en achterklap, en in tegenstelling tot de oorspronkelijke betekenis krijg ik hier een heel vieze smaak van in de mond en tevens lichte uitslag in m'n nek.

Ene Yvonne Coldeweijer heeft blijkbaar als beroep om roddels over bekende Nederlanders op, ik denk, een eigen site te plaatsen. Omdat er mensen zijn die zelf niet zo'n spannend leven hebben en hun eigenwaarde en zelfbeeld enigszins willen bijstellen door de nare, vervelende, opruiende en schadelijke berichten die Yvonne over BNers plaatst te delen worden ze soms, maar altijd te vaak, onder mijn aandacht gebracht. Het zijn nooit leuke berichten, maar immer verhalen waarin de genoemde BNer in een kwaad daglicht wordt gezet. Ik hoef dat allemaal niet te weten. Maar als jouw leven dan kut is zonder enig perspectief dan is het voor sommige laagschedeligen orgastisch om te vernemen dat het hoofd van een bekend mensch op het hakblok wordt gelegd. 'Mijn leven is dan wel volledig mislukt, maar ......(willekeurige naam van een BNer) valt lekker van zijn/haar/hen voetstuk af'. Die zwakzinnige gedachtegang. 

Ik heb wel eens een foto van Yvonne gezien, een dertien in een dozijn blondje die ik in het wild niet zou herkennen al zou ik erover struikelen. Waarom ze vindt dat ze over elke willekeurige BNer van alles moet zeggen en vinden? Ik heb geen idee. Waarschijnlijk heeft ze zelf iets in die richting geambieerd maar heeft gebrek aan talent dat gedwarsboomd en is het enkel kinnesinne. Het is namelijk nooit iets leuks wat er door haar gemeld wordt. En nee, ik lees de spontaan aan mij getoonde berichten nooit, maar een koptekst kan ik vaak niet omheen. Dan zie ik de naam over wie 'juice' (inmiddels een jeukwoord) te delen is en in een wervend bedoelde tekst wordt hijgerig op een Woefdram achtige wijze beknopt uiteengezet wat er in het artikel te lezen is. 

Maar gisteren zag ik iets...., in het stukje verlokkende tekst had Yvonne gezet: 'Mijn spion heeft....' Mijn spion!? De vieze smaak werd geïntensiveerd doordat ik een weinig moest vomeren in mijn mond. Jezus Coeristus! Een spion! Serieus? Dit verzint ze toch ter plekke, net zoals ze aan haar eerste leugen over een BNer niet gebarsten is. Want in godsnaam, wie is zo diep gezonken dat je de handel en wandel van andere mensen doorgeeft aan die doos, terwijl je weet dat ze enkel maar negativiteit over hen publiceert. De leegte en nietszeggendheid van het hele roddel en achterklapgebeuren is al wel duidelijk, maar dit maakt er haast een van Kooten en de Bie-achtige satire van. Ik moest ook aan het typetje Agnes de Boer van Martine Bijl denken, googelt u maar eens. Omringd door gekken, ik zeg het u. 


 




Geen opmerkingen:

Een reactie posten