dinsdag 14 juli 2015

Arrivé

"Je moet dat oude kastje op Marktplaats zetten", adviseerde vriend Harry. Ik zag er tegenop om het vrij solide kastje naar beneden te moeten slepen en ook de Kringloopwinkel waar ik normaal spullen heen breng halen wel op, maar niet vanaf etages. Ik heb het advies opgevolgd, en ik heb vrienden wiens inboedel een constante in,- en verkoop via die succesvolle website is, dus hoe moeilijk kan het zijn. Ik hoefde er niet aan te verdienen dus had ik er heel strategisch "t.e.a.b." bij gezet plus natuurlijk 2 foto's van het kastje. Na ruim 2 weken was het wel duidelijk, niemand wilde het kastje hebben! Mijn keuze in meubels is blijkbaar zo afstotelijk dat geen mens geïnteresseerd is in mijn zorgvuldig samengestelde huisraad.

Er zat dus niets anders op dan de voormalige blikvanger van de keuken te gaan slopen, en dat zit niet zo in mijn DNA, mijn mensen zijn meer van het creatief zijn en het creëren, maar wat moet dat moet. Eerst alles wat op normale wijze te ontmantelen viel gedaan en toen met een grote hamer het kastje in elkaar geslagen, en plotseling snapte ik hoe heerlijk het moet zijn om na een gewonnen voetbalwedstrijd uit louter blijdschap en groupe de omgeving in te trekken om als een kolonie marabunta-mieren alles wat op je pad komt te vernietigen of vanuit het hele land af te reizen naar Den Haag omdat je tegen politiegeweld bent en dat wil tonen door publieke,- en persoonlijke eigendommen van anderen met geweld, wat dan blijkbaar wel mag, te vernielen. Er kwam een soort oergevoel vrij, wat meteen weer weg was, want beschaving dwong mij om alles netjes in de ondergrondse afvalcontainer te deponeren waarbij ik zo'n 10 keer heen en weer moest lopen, het was een solide kastje hè, van zwaar grenenhout, dan ben je wel weer afgekoeld.

Meteen weer in de creërende modus geschoten om de keuken voor te bereiden op de aankomst van het nieuwe kastje welke gisteren tussen 12.00 en 17.00 uur geleverd zou gaan worden. En om precies 14.45 uur kwamen de vrolijke mannen van De Bommel meubelen het kastje bezorgen. Al mijn ruimtelijk inzicht moest ik aanwenden om de 574 verschillende schaaltjes, mandjes, doosjes en bakjes van aardewerk, glas, plastic en riet op logische en gebruiksvriendelijke manier in de nieuwe aanwinst op te bergen, maar het is me gelukt en ik ben erg blij met mijn nieuwe kastje.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten