zondag 12 juli 2015

Toen en Nu: Alison Moyet

We leerden Alison Moyet in 1982 kennen als ze samen met Vincent Clarke het synthpop duo Yazoo vormt en daarmee grote hits scoort met "Don't Go" en "Situation". Het duo maakt 2 albums en al in 1983 besluiten Alison en Vincent ieder hun eigen weg te gaan. In 1984 brengt Alison haar eerste soloalbum uit getiteld "Alf" (Vincent's nickname voor haar) en scoort hits met o.a. "That Ole Devil Called Love" en "Is It Love".

Na twee succesvolle albums kwam er een acht jaar lang gevecht voor haar artistieke vrijheid, maatschappij Sony eiste 'radiovriendelijke' pop van haar en nummers van haar album "Essex" moesten van Sony opnieuw worden opgenomen en geproduceerd voor ze het wilde uitbrengen. Acht jaar later in 2002 toen ze van haar Sony-contract af was maakte ze pas weer een album en behoorde daar mee tot de vijf bestverkopende zangeressen van Engeland van het jaar 2002.

In Nederland zijn we haar na 1991 uit het oog verloren, maar in haar geboorteland Engeland gaat ze gestaag door, haar laatste album "Minutes" dateert van 2013. Ook speelde ze in 2001 een rol in de musical "Chicago" en in 2006 in het stuk "Smaller". 

Alison is nu 54 jaar en is net als onze Willeke Alberti een multimama, ze heeft drie kinderen, Joe, Alex en Caitlin uit drie relaties.
Momenteel is ze getrouwd met de vader van Caitlin, David Ballard.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten