zaterdag 4 juli 2015

Zomerslaap

Het weer is altijd een geliefd onderwerp om over te praten, of liever gezegd te klagen, het is nooit goed. Ik doe daar bij voorkeur niet aan mee, omdat het weer het weer is, niks meer of minder, en je er toch niks aan kunt doen. Alle neerslag ben ik niet zo'n fan van en te warm is ook niet echt iets waar ik warm voor loop (pun intended). Maar als het toch zo is onderga ik het gewoon.

Hoewel het gebracht wordt door de diverse weermannen en weervrouwen alsof het iets heel fijns is, vind ik alles wat boven de 25 graden is te warm. Ik sta daar vrij alleen in want iedereen roept hoe heerlijk het is en sommige mensen komen pas echt tot leven bij alles richting 30 graden. Ik zie uitgelaten foto's op Facebook verschijnen, lachende mensen spattend in het water, vrolijk klinkend met een glaasje wijn, terwijl ik van de huidige temperaturen alleen maar heel erg moe en slaperig word, ik slaap dan ook als een roos en kan als ik vrij ben overdag zomaar in slaap vallen. Ik zou dus eerder voor een zomerslaap voelen dan voor een winterslaap. Begrijp me niet verkeerd, tot zo'n graad of 25 ben ik net zo uitgelaten en vrolijk, maar daarboven, ik ben er niet voor gemaakt. Waarschijnlijk ook één van de belangrijkste redenen dat warme landen mij absoluut niet trekken.

Maar goed, ik onderga het gewoon, en probeer zo min mogelijk activiteit te ontplooien. Zo had ik vandaag een leuke dag met vriend Jeroen gepland, maar toen ik vernam dat het richting de 36 graden zou worden of dat het zelfs alle warmterecords ooit gemeten in Nederland zou kunnen gaan verbreken heb ik voorgesteld om het uitstapje te verzetten naar een temperatuurvriendelijker dag in de nabije toekomst.

Ik hou de komende 3 dagen, die ik gelukkig vrij ben, laag profiel, en ben meer dan gelukkig met de (mannen)sarong die ik van vriendin Talitha heb gekregen, meegebracht van één van haar verre reizen. Ik snap dat heren in echt warme landen dit kledingstuk omarmen, het draagt heerlijk, en nee het is niet hetzelfde als een omgeknoopte handdoek. Esthetisch gezien is het met mijn postuur niet geheel verantwoord, dus komt er geen foto van in de openbaarheid, maar voor thuis met deze temperaturen is het echt ideaal. Ik ga zeker naar een tweede op zoek.

Voor iedereen die dit weer heerlijk vind, of meent dat ie het heerlijk moet vinden omdat het zo wordt gebracht en die lekker zomerse dingen gaan doen wens ik natuurlijk heel veel plezier!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten