zaterdag 25 juli 2015

Toen en Nu: Philip Oakey

De reden waarom Philip Oakey in de groep The Future werd gevraagd als zanger door twee oude schoolvrienden was 'omdat hij er al uitzag als een popster'. Verder had Philip totaal geen muzikale ervaring. De band werd later omgedoopt tot Human League, na aarzelend succes in Engeland en wat persoonswisselingen en toetreding van de schoolmeisjes Joanne Catherall en Susan Ann Sulley kreeg Human League in 1981 met het album "Dare!" ongeëvenaard succes. Maar liefst 4 singles van dat album werden grote hits met "Don't You Want Me" als de grootste hit, o.a. nummer 1 in Engeland, Nieuw Zeeland, Canada en Amerika.

Philip is een opvallende verschijning asymmetrisch haar, sieraden, make-up, kleding die zowel mannelijk als vrouwelijk kan zijn. Hij krijgt een jarenlange relatie met bandlid Joanne.
Na "Dare!" brengt Human League nog 3 albums en verschillende singles uit met wisselend succes. Phillip maakt in 1984 een succesvol soloalbum, geproduceerd door Giorgio Moroder. Vanwege tegenvallende verkoopcijfers verbreekt Virgin in 1992 het contract. De band is sinds 1995 gereduceerd tot trio, Philip is nu 59 jaar en vormt samen met de twee zangeressen nog steeds Human Leaugue. Het laatste album dateert van 2011, ze leggen zich meer toe op optredens dan op plaatopnames.Geen opmerkingen:

Een reactie posten