zondag 19 juli 2015

Herinnert U zich deze nog? #76

LOUIS NEEFS
"ANNELIES UIT SAS VAN GENT"
1977
Geen hitnotering                       Wat als een hobby begon tijdens z'n studententijd bleek uiteindelijk zijn roeping te zijn: zingen en muziek maken. De Belgische Louis Neefs had in 1960 zijn eerste hit met "Ein Kleines Kompliment". Tweemaal deed Louis mee voor België aan het Eurovisie Songfestival, in 1967 met "Ik Heb Zorgen" en in 1969 met "Jennifer Jennings", Beide keren behaalde hij er een mooie 7e plaats mee.

Ook in Nederland genoot Louis bekendheid en had een grote hit in 1972 met "Margrietje". Zelf word ik altijd geraakt door bovenstaande single uit 1977, een bewerking van het nummer "Mary Lou Has Finally Made It To Broadway" van Bobby Goldsboro. De bewerking door Gerrit den Braber is minder expliciet dan het origineel, maar blijft trouw aan de verhaallijn en is tegelijkertijd nog actueel als ook door de tijd ingehaald. Met de talloze talentenshows op TV zijn er veel meisjes en ook jongens die dromen van een showbizzcarrière, maar in het huidige informatietijdperk kun je geen grootse carrière meer verzinnen die er niet is. Desondanks blijf ik het een prachtig nummer vinden, mede door de mooie intonatie van Louis.

Op eerste kerstdag 1980 is Louis samen met zijn vrouw Liliane om het leven gekomen bij een auto ongeluk, ze waren beiden 43 jaar. Hun destijds 15 jarige zoon Günther zat ook in de auto maar heeft, weliswaar zwaar gewond, het ongeluk overleefd. Hun andere zoon Ludwig was op dat moment op wintersport. Günther is in de voetsporen van zijn vader getreden als zanger.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten