vrijdag 28 januari 2022

Change of plans

Begin februari 2020 besloten vriend Remco en ik om kaartjes aan te schaffen voor een concert van de Dolly Dots een jaar later. Wij zijn gekke mensen, en ik die nooit verder dan een week vooruit kijk vlieg dus ook wel eens uit de bocht. Nou, u weet het, pandemische tijden braken aan met alle gevolgen van dien. Het concert werd steeds uitgesteld en nu zouden we aankomende donderdag dan toch eindelijk gaan. Maar ja, theaters, u weet wel waar mensen geplaceerd worden en niet zoals bij IKEA's en Actions als kippen zonder kop door elkaar lopen blijken volgens de boven ons gestelden een bron van besmetting te zijn, dus mogen ze maar tot 22.00 uur open, want u weet, het virus barst dan pas goed los.

Daardoor zagen het theater en de dames Dots zich genoodzaakt het concert voor de, ik geloof, derde keer uit te stellen naar ergens in juli. Want zij willen hun publiek wel een complete show voorschotelen en niet een verkorte versie daarvan. Maar ondanks dat ik de theaters, de artiesten en iedereen die in die sector werkt een zeer warm hart toedraag en ik nog maar eens benadruk dat de cultuursector onevenredig hard is getroffen in deze bange tijden, hebben Remco en ik besloten om van een bezoek aan onze hel- en vriendinnen van vroeger af te zien. Te meer ook omdat Remco en zijn man precies dan vakantie hebben en, Deo volente, misschien wel weg willen gaan. In plaats daarvan gaan we met malkander een avond fijn uit eten voor de gezelligheid en om de horecabranche die ook nogal in de hoek zit waar de pandemische klappen vallen te ondersteunen.

De Dolly Dots, het mag gewoon niet zo zijn dat ik ze ooit zal zien in levende lijve. Ergens tijdens hun hoogtijdagen traden ze op op Parkpop, gehouden in de achtertuin van waar ik destijds woonde, het Zuiderpark in Den Haag. Dat heb ik toen ook gemist, hoewel ik het wel kon horen, maar ik hield toen ook al niet van veel mensen bij elkaar. Het dichtste bij ben ik gekomen toen ik Dot Esther voorbij zag komen tijdens een theatervoorstelling die zij net als ik bezocht. Het zij zo. Soms moet je je bij zaken neerleggen. En ach, ik heb de box met al hun liedjes. 






Geen opmerkingen:

Een reactie posten