woensdag 12 januari 2022

Eierkoker

Mijn moeder heeft haar hele leven het huishouden bestiert zonder een eierkoker en ik was ook hard op weg, maar sinds kort behoor ik tot het legioen van trotse eierkokerbezitters. Onze eieren thuis en dus ook sinds ik een eigen huishouden draaiende hou bij mij werden gewoon gekookt in een steelpannetje met water. Die pannetjes kun je dan ook enkel maar voor eieren gebruiken vanwege de kalkaanslag die er onherroepelijk bij hoort.

Mijn laatste pannetje was zo aftands geworden dat ie zelfs het water erin niet meer goed opwarmde, maar om nu weer een ander pannetje op te offeren, zo vaak kook ik nu ook weer geen eieren. Maar vorige week viel mijn oog op een eierkoker voor twee eitjes, dus niet zo'n sta-in-de-weg voor zes eieren, maar een heel lief klein mintgroen apparaatje en ik dacht, waarom niet? Ik ben een gek mens! Leef op de rand!  

Dus heb ik het mezelf cadeau gedaan. Zoals gezegd, er gaan weken voorbij dat ik geen gekookte eieren eet, als ik ze al eet is het gebakken of anders gekookt in de sla, maar ik wilde de meerwaarde van zo'n speciale eierkoker nu wel eens ontdekken. Nou, ik kan u vertellen, wat is mijn leven tot nog toe incompleet geweest. Precies de eitjes zoals ik ze lekker vind, hard gekookt en helemaal droog! Normaal in een pannetje met water gekookt zijn ze wat nattig, maar nu een gekookt eitje zoals een gekookt eitje hoort te zijn. En de eierschaal is er nog nooit zo makkelijk afgegaan. 

Behoort u nog tot de sloebers die hun eitjes in een steelpannetje kookt, ik kan u zeggen er is een andere wereld waar ook ik tot voor kort geen weet van had. Stap die wereld ook in. U bent het waard. 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten