maandag 10 januari 2022

Crisp

Eén van de vele voordelen van bewust alleenstaand zijn, is dat je altijd gewoon kunt eten wat je lekker vindt of waar je op dat moment trek in hebt. Geen overleg nodig. Zin in spruitjes, dan eet ik spruitjes. Behoefte aan wat lekkers, dan komt er lekkers. Dat werk. Maar ik merk wel dat het een beetje hetzelfde is, ik wijk niet heel erg af van wat ik gewend ben. Als ik pastasaus maak met veel groentes dan is dat meteen voor een keer of drie vier, de voornoemde spruitjes zitten in een zak waar ik ook drie keer mee doe. Kant en klare maaltijden uit de reguliere supermarkten zijn niet echt om over naar huis te schrijven dus die laat ik links liggen.

Maar sinds kort heb ik, via vriendin Talitha kennis gemaakt met Crisp. Als u hier klikt komt u op de website van Crisp en kunt u lezen over het wat en hoe. Let wel, je kunt alleen bestellen via een app op je smartfoon, niet via die website. Nu ik onlangs ben opgestuwd in de vaart der volkeren is dat voor mij geen probleem meer. De reden waarom ik enthousiast ben over Crisp is ten eerste heb ik via Talitha al het één en ander kunnen proeven en dat heeft de test doorstaan, ten tweede hebben ze een hele uitgebreide seizoensgebonden keuze met ook vele gerechten voor één persoon, zowel vers als vers ingevroren, als ook meer dan vijftig recepten waarbij je bij het bestellen alle ingrediënten in één keer in je mandje zet. 

En voor mij ook belangrijk, naast dat alles verser dan vers is, dat alles zoveel mogelijk biologisch is en er veel keus is in vegetarisch, al ben ik dat niet honderd procent, maar ik merk dat ik op organische wijze de laatste jaren steeds minder vlees eet hoewel ik zo nu en dan ook gewoon kan genieten van een biefstukje bij Loetje als dat straks weer mogelijk is. Ik merkte aan ons laatste bezoek aan Middelburg dat we steeds vaker als vanzelf biologische restaurants frequenteren. Het is allemaal zoveel smaakvoller. Wat ik ook fijn en goed vind is dat Crisp samenwerkt met kleine leveranciers, ze kopen direct in bij de makers en kwekers van hun producten. 

Mijn koelkast is nu gevuld met de heerlijkste en verrassendste gerechten als o.m. masala spinazie met pittige aardappeltjes, cashewnoten en een Indiase kaas, korma met pulled oats en pompoen, Thaise groene curry met vegan kip en Mexicaanse stoofschotel. Elke dag iets verrassends en het is werkelijk heerlijk. Ik ben al weer reuze benieuwd als de seizoenswisseling er aan komt wat er dan allemaal weer te kiezen is.

En niet onbelangrijk: het is geen abonnement, je zit nergens aan vast, m.a.w. niet dat je verplicht bent te bestellen en anders 'de maaltijd van de week' krijgt als je dat vergeet, zoals vroeger bij Boek en Plaat en je dan een streekroman kreeg opgestuurd als 'boek van de maand'. 

Ik kan me zo voorstellen dat u, zeker als u de website heeft bekeken, geïnteresseerd bent, laat het me weten, dan kan ik u aanmelden en krijgt u een cadeautje en €15 shoptegoed. Daarnaast spaar ik, door u aan te melden en als u daadwerkelijk gebruik gaat maken van Crisp, voor een borrelplank. 

Dit was mijn eerste bestelling waarbij ik voornamelijk diepvries besteld heb.
Bij mijn tweede bestelling heb ik meer voor vers gekozen. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten