vrijdag 14 januari 2022

Herinnert U zich deze nog? #189


 SNOOPY
"NO TIME FOR A TANGO"
1978
Aantal weken: 11
Hoogste positie: 17


Mocht de video niet te zien zijn klik hier.

Ethel Mezas en Florence Woerdings vormden in 1978 het duo Snoopy en scoorden een eerste hit met dit vrolijke liedje. Een jaar later komt er ruzie en wordt Florence ingeruild voor Maureen Seedorf. Datzelfde jaar scoort Snoopy hun grootste hit met 'It's All In The Bible'. In 1980 houdt het, na één album en vier singles alweer op. 

Min of meer gedwongen, een al afgemixte single ligt klaar, maar de échte zangeres op de platen die alles (meerstemmig) had ingezongen laat in een interview weten ermee te stoppen en geen zin meer heeft in de hele charade, mede omdat Ethel, die dus nooit een noot heeft gezongen, had verkondigd dat ze het zo heerlijk vindt om live te zingen. 

Catmusic (Catapult/Rubberen Robbie) zaten achter de nummers van Snoopy en die goochelden wel meer met studio zangers en zangeressen en anderen die de nummers vervolgens playbacken. De dames die te horen zijn op de hits van de Surfers zijn de Haagse zusjes Crooks die eerder als de Internationals een grote hit hadden met 'Young And In Love'. Op tv worden hun vocalen gelipt door een aantal fotomodellen w.o. Esther Oosterbeek die later met de Dolly Dots triomfen vierde. Marian Pijnakker en Cor van de Hoogt van de band Tower ('See You Tonight') zongen de liedjes van Fantastique ('Mama Told Me', 'Costa Blanca') in, maar op tv zagen we Dick van Dam en Astrid Leuwener. En Catmusic zat achter al deze acts. 

Ach, dit soort verlakkerij begon al in de Hollywoodmusicals van vroeger en heeft dus altijd al bestaan. Bij Boney M. zongen enkel Liz Mitchell en Marica Barrett op de platen en zong producer Frank Farian de mannenstem in. José Hoebee en Saskia (van Serge) waren op plaat de Pins van Doris D, en vervangster van Patty Brard bij Luv', Ria Thielsch, is nooit te horen geweest, zo vertelde producer Hans van Hemert. En u dacht toch niet dat de Vengaboys die u in de clipjes en op tv heeft gezien ook maar één moment in de opnamestudio hebben doorgebracht. Maar u weet, al is de leugen nog zo snel......


Geen opmerkingen:

Een reactie posten