zaterdag 1 januari 2022

Silvesteravond

Talitha vond het leuk om, nu ze sinds augustus in haar nieuwe appartement in Rotterdam woont, daar oud en nieuw te vieren, zich natuurlijk houdend aan de maatregelen. Samen met vrienden Remco en Pieter was ik ook uitgenodigd. In de aanloop naar de avond toe kwamen we, ik weet niet hoe en waarom, op sjoelen en dat ik een sjoelbak heb. Die sjoelbak ligt al meer dan twintig jaar onaangeroerd in de berging, maar voor deze gelegenheid is ie van alle stof ontdaan om de feestvreugde te verhogen.

We begonnen met heerlijk door Talitha gemaakt Indisch eten, echt een feest, ik had me over het toetje ontfermd en Remco en Pieter hadden de taak van de bollen en de flappen op zich genomen van de beste bakker in Rijswijk, dit alles vanzelfsprekend gelardeerd met champagne en gezellig bijkletsen. Ik had nog een raadspelletje meegenomen verpakt in een soort knalbonbon, die natuurlijk niet echt knalde, erg leuk om te doen. Daarna het sjoelen, waarbij we merkten dat als je een sjoelbak zo'n twintig jaar niet gebruikt deze best even met was mag worden ingevet, maar desalniettemin toch wat rondjes kunnen spelen met als winnaar Remco.

Alle vier wilden we graag naar de oudejaarsconference van Peter Pannekoek kijken. Ik heb twee van zijn shows in het theater gezien, dus ik verwachtte wel iets en hij heeft ons niet teleurgesteld. Erg van genoten. Het moment suprême maar weer met champagne geproost en ons naar het dakterras begeven van het complex waar buurman Tom en z'n kids ook even naartoe kwamen om op gepaste afstand van malkander naar het verboden vuurwerk te kijken. Daarna nog lekker even met elkaar de allereerste momenten van 2022 doorgebracht om vervolgens weer huiswaarts te keren. Een hele fijne avond met lieve mensen. Laat het nieuwe jaar zich maar voor ons ontvouwen.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten