maandag 18 mei 2015

A spring Sunday in London

Na weer heel goed geslapen te hebben begon ik de dag met de broodjes en jam die ik had gekocht om in de hotelkamer te kunnen ontbijten met een kopje koffie, zodat ik de dag meteen kon beginnen. Vandaag stond Camden Market op het program, het weer was wederom zonnig, zodat ik mijn jasje deze keer niet hoefde mee te nemen.

Camden Market, waar moet ik beginnen? In een spectrum waar shoppingcenter Westfield aan de ene kant staat, staat Camden Market en omgeving aan de andere kant. Het is een belevenis, het is veel, rommelig, heel druk, om de drie stappen had ik ter plekke een tattoo kunnen laten zetten danwel iets kunnen laten piercen. Omtrent 1138 eetkraampjes/zaakjes met de daarbij behorende geuren, en als je dacht dat punk dood was, denk opnieuw. Tegelijkertijd is het hip and happening en vintage door elkaar heen. Mensen van diverse pluimage zijn hier te vinden en dat maakt het meteen erg leuk om er doorheen te wandelen/schuifelen.

De daadwerkelijke Camden Market ben ik niet ingeweest, mijn enigszins lichte claustrofobische aanleg stond dat in de weg, de paadjes van de markt waren ongeveer 50 centimeter tussen de kraampjes door. Wel heb ik Stables Market betreden, gesitueerd in de catacomben van het voormalige paardenziekenhuis uit  het Victoriaanse tijdperk, en waar naar verluid 450 verschillende winkeltjes zijn, het is kris kras door elkaar heen, maar ongelofelijk leuk om te zien. Niet iedereen van de neringdoenden is blij met al die toeristen die foto's maken, het wijfje van het hoedenkraampje sprak luidkeels haar ongenoegen er over uit en ik heb op Wanderiaanse wijze daar toch een foto van genomen.

Ook heb ik de Camden Highstreet afgelopen en me vergaapt aan alle bijzondere gevels en kleuren die er te zien zijn, ik stond even stil voor een fotomoment toen een man mij zijn afschuwelijke wonden op zijn been liet zien en me vroeg voor geld voor het ziekenhuis. Het werd langzaam aan tijd om de drukte achter me te laten en in de voorjaarszon met zomerse allure naar het vlakbij gelegen Regents Park te gaan waar ik lekker heb gewandeld en heb geluncht. Het is een heel groot soort van rond park en ik wilde naar de dichtsbijzijnde metro om zoetjes aan richting hotel te gaan, op de kaart gekeken die er stond maar toch niet helemaal goed ingeschat waar ik me bevond, hoewel dat wel met een pijltje stond aangeven, zodat ik voor mijn gevoel het park een aantal keer heb doorgelopen, maar dat gaf niks, want vakantie en goed weer.

Uiteindelijk natuurlijk toch een metro gevonden en onderweg bij een supermarkt een miniflesje wijn, pasta salade en wat yoghurt gekocht om dat als klein diner te gaan nuttigen 's-avonds. Al het lopen maakt best moe, maar op een lekkere manier. Omdat ik mijn laatste dag vandaag ook fit wil zijn en ik vanavond weer naar huis vlieg, heb ik gisteravond laag profiel gehouden en mijn koffer weer ingepakt omdat ik om 11 uur moet uitchecken. Maar ik heb nog wel een hele dag te gaan in Londen.

Hip and happening

Bijzondere gevels

De hoedjes van het bozige wijfje

Ingang van Stables Market.

Overzicht van de drukte.

Camden Highstreet

De rust van Regents Park.

Heerlijk genieten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten