vrijdag 8 mei 2015

Jacob & Anthony of zo je doet zo je ontmoet

Als wij in Europa al iets van Amerikaanse films en TV-series leren is het dat 'The Prom' ongeveer het belangrijkste moment in het leven van iedere Amerikaanse tiener is. Zo ook voor de 17 jarige homoseksuele Anthony Martinez, hij had op Twitter gezet dat het hem nou zo leuk zou lijken om door een jongen voor de prom gevraagd te worden. Hij is student aan de Desert Oasis High School in Las Vegas en iemand die zich met verve inzet voor allerlei activiteiten op die school. Zijn beste vriend sinds 2 jaar is de heteroseksuele Jacob Lescenski, die zag zijn bericht en bedacht een geweldige actie.

Middels een enorme banner vroeg hij zijn mattie als date voor de prom: "You're hella gay, I'm hella str8 but you're like my brother so be my d8?" Deze intens lieve actie ging binnen no time wereldwijd, met als hoogtepunt natuurlijk de prom zelf waarbij de twee jongens in mooie pakken gestoken een dansje waagden met elkaar en als tweede hoogtepunt was daar de uitnodiging van talkshowhost Ellen DeGeneres die zo was geraakt door dit verhaal dat ze in haar show na Anthony en Jacob geïnterviewd te hebben hen beiden verraste met ieder een cheque van $10.000 voor hun studie. 

Dat niet heel Amerika verrukt is van deze gebeurtenis bleek toen Anthony's tante Jennifer een taart als verrassing wilde laten maken bij Wallmart met daarop: "You're gay, he's straight, you're going to prom you couldn't have had a better date". De medewerker van Wallmart peinsde er niet over om die tekst op de taart te zetten vanwege het woordje 'gay'. Uiteindelijk werd de tekst "You matter Prom kings". 

Maar goed er is ook een, en ik gebruik de term losjes, Amerikaanse dame, de 66 jarige Sylvia Driskell die klaarblijkelijk aan vroegtijdige dementie lijdt en zichzelf de "ambassadeur van God" noemt en alle, let wel ALLE homoseksuelen van de wereld, DE WERELD, aanklaagt vanwege het schenden van religieuze en morele wetten. Gelukkig is zelfs voor Amerika dit een brug te ver en wordt er nogal lacherig over dit duidelijk zwakzinnige wijfje gedaan. Ik denk dat gedwongen opname het beste is en ik hoop maar dat ze haar genen niet heeft doorgegeven.

Nee, dan stoere Jacob die op z'n 17e man genoeg is om zijn beste vriend een groot plezier te doen en hem als date te vragen voor de prom. Het zijn berichten als deze die mijn dag kunnen kleuren en voor mij de zon doet doorbreken tussen alle vreselijke nare dingen die mensen elkaar aandoen. Het geeft me weer hoop, mensen als Jacob en Anthony zijn een sieraad voor het menselijke ras.

Onder gejuich van hun schoolgenoten accepteert
Anthony Jacob's uitnodiging. 

De jongens in hun prom-pakken.

De taart die wel mocht.

Een dansje van twee vrienden.

Een geweldig cadeau van Ellen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten